Procurorii Parchetului Judecătoriei Mangalia au cerut strămutarea dosarului în care este judecat Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit. Decizia urmează să fie luată de magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa. Amintim că la primul termen al procesului magistratul care judecă acest dosar a întrebat dacă este în sală Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși în accident.

Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat, marţi, un dosar care are ca obiect strămutarea procesului. Cererea a fost depusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia şi vizează dosarul lui Vlad Pascu, informează News.ro. Acesta este judecat de Judecătoria Mangalia.

Termenul pentru judecarea cererii de strămutare a fost stabilit pentru 2 aprilie.

În 4 aprilie ar urma să aibă loc un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia.

„Judecătoarea a întrebat unde este fiul meu”

Procesul este judecat de judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu. La primul termen al procesului, când s-a dispus amânarea, judecătoarea a întrebat dacă este în sală și Sebastian Olariu, băiatul ucis.

Tatăl lui Sebastian Olariu a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia, spunând că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului: „Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. - buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”.

Inspecția Judiciară a anunțat apoi că s-a autosesizat în cazul judecătoarei.

Al doilea termen de judecată a avut loc în 14 martie. Tatăl tinerei ucise în accidentul produs de Vlad Pascu şi-a exprimat nemulţumirea pentru că Vlad Pascu nu a fost adus la acel termen.

„Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”, a comentat el.

Tatăl tânărului ucis în accident a mers cu fotografia fiului său în sala de judecată şi cu toate acestea judecătoarea l-a întrebat cine este.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei care a murit, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că solicitarea sa de schimbare a încadrării juridice nu a fost dezbătută la acest termen. „Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor: vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice”, a afirmat Cuculis.

CITEȘTE ȘI: