Secretariatul de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare a anunţat sâmbătă că trimite 20 de milioane de forinţi (52.356 de euro) drept ajutor de urgenţă după accidentul tragic de la internatul liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, în urma căruia un elev de 17 ani a murit, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Internatul prăbușit de la Odorheiu SecuiescFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ajutorul va fi furnizat prin alianţa profesorilor maghiari din România şi va fi destinat înlocuirii echipamentului tehnic avariat utilizat de elevi, menţionează un comunicat al Secretariatului de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare.

Clădirea internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături.

Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată.

Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul. Au fost audiaţi o serie de martori şi au fost ridicate o serie de înscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei.

Patronul firmei care realiza lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a internatului liceului din Odorheiu Secuiesc al cărui perete s-a prăbuşit a fost plasat sub control judiciar.

Marţi, în urma audierii mai multor persoane, faţă de administratorul firmei a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Guvernul a decis joi să aloce fonduri pentru familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiu Secuiesc, astfel: pentru cele două fete rănite și internate, câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, 10.000 lei, și pentru familia tânărului decedat, de asemenea, 10.000 lei, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește și: