Guvernul a decis joi să aloce fonduri pentru familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiu Secuiesc, astfel: pentru cele două fete rănite și internate, câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, 10.000 lei, și pentru familia tânărului decedat, de asemenea, 10.000 lei, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Internatul prăbușit de la Odorheiu SecuiescFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim
  • „Este puținul pe care îl poate face guvernul în regim de urgență în urma acelei tragedii și, de asemenea, transmitem condoleanțe și empatia noastră pentru cei afectați de evenimentul de acolo.”, a precizat Mihai Constantin, la finalul ședinței de Guvern.

Reamintim că o parte a clădirii internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Un elev de 18 ani a fost scos de sub dărâmături după trei ore, decedat, în timp ce trei eleve au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă.

Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, în trecut Liceul Romano-Catolic, a fost construit în perioada 1909 - 1910. Clădirea - aflată lângă Biserica Romano-Catolică Sfântul Nicolae din Odorheiu Secuiesc - este monument istoric. Internatul a fost construit tot în 1910. Clădirea aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice.