Ministrul Familiei, Gabriela Firea, care a rămas încă în funcție, continuă să se apere și să susțină că nu are nicio legătură cu personajele implicate în scandulul azilelor groazei. Firea a susținut din nou, joi, că Ștefan Godei, patronul a două dintre azilele din Voluntari nu a fost vreodată șoferul său, ea reacționând după ce presa a scris că acesta a fost angajat nu doar la Primăria Capitalei, când ea era primar, ci și la cabinetul său de senator. Ea admite, totuși, că Godei a lucrat ca șofer la Primăria Capitalei, „pentru alte persoane”, și la Senat, unde „a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”.

Gabriela Firea in sedinta de guvernFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă.
  • Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.
  • La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane.
  • Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis de Ministerul Familiei.

Deși Gabriela Firea a negat în repetate rânduri că nu-l cunoaște pe Ștefan Godei care conducea ONG-ul ce gestiona azilele groazei din Voluntari, acesta apare angajat la cabinetul senatorial unde a incasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2022 și 2023. Ultimul salariu încasat pe statele de plată de la camera superioară a Parlamentului a fost la sfârșitul lunii februarie, mai exact pe 27 februarie 2023, relatează gândul.ro și g4media.

De asemenea, Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deține azilele din Voluntari unde bătrânii și pacienții cu dizabilități erau supuși unor abuzuri inimaginabile, a lucrat la Primăria Capitalei în perioada 1 iulie 2016 - 1 decembrie 2021, a scris Buletin de București. Practic, Godei a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către fostul primar general Gabriela Firea.

În total, în cei aproape cinci ani de serviciu, Ștefan Godei a încasat de la municipalitate 141.805 lei, scrie Buletin de București, care, alături de Centrul de Investigații Media, a dezvăluit ororile din cele trei azile din Voluntari și Afumați. Cele două azile din Voluntari aparțineau Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, conduse de Ștefan Godei și care a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

CITEȘTE ȘI: