Ministrul Familiei, Gabriela Firea, care susține că este victima unei campanii de denigrare împotriva sa în scandalul privind azilele groazei din Voluntari și Afumați, apărându-se prin mesaje fluviu postate pe Facebook, spune că ea și familia sa vor da în judecată „toate acele televiziuni și publicații care au diseminat fake news” despre presupusele legături ale surorii sale și ale prietenei sale, Ligia Gheorghe, cu centrele în care aveau loc abuzurile inimaginabile.

Gabriela Firea, la un eveniment alături de Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: AGERPRES

După ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat duminică după-amiază controale în toate centrele sociale și reanalizarea autorizărilor acestora. Gabriela Firea a postat un mesaj fluviu pe Facebook, dar a avut și o intervenție la România TV, susținând din nou că, de fapt, ea este victima unei campanii duse de USR și de „presa afiliată, hashtag rezist”.

„Să contești că am făcut toată viața mea bine, alături de soțul meu, este mult”

Firea a susținut, duminică seară, la România TV, că va pleca din funcție, alături de soțul său, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, dacă li „se găsește orice vină, cât de mică”.

  • „Să contești că am făcut toată viața mea bine, alături de soțul meu, să ne zugravesti ca pe persoane fără inimă, atât eu, cât și soțul meu, o campanie foarte bine pusă la punct și finanțată, este mult.
  • Am văzut că purtătorul de cuvânt al BOR a ieșit și a precizat că o face în nume personal. Acum trebuie să ne fie rușine că purtăm o cruciuliță și că jur pe Biblie? Pentru că știți că am avut miniștri de la USR care nu au atins Biblia.
  • Acum vedem subit o preocupare pentru bătrâni din partea USR? (...)
  • Încă o dată, dacă mi se găsește orice vină, cât de mică, plec din toate funcțiile publice, și eu, și soțul meu, și toți de lângă mine.
  • De marți până acum, USR cere demisia mea, în special, ei au o problemă cu mine, pentru că am spus că voi candida la Primăria Capitalei”, a declarat ministrul Familiei.

În intervenția de la România TV, Gabriela Firea și-a dat „cuvântul de om și cuvântul de onoare” că nu a știut despre ceea ce se întâmpla în centrele pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități.

Mai mult, ea a anunțat că va da în judecată „toate acele televiziuni și publicații care au diseminat fake news”:

  • „Am pregătit toate probele și vom acționa în instanță, atât eu, cât și familia mea, toate acele televiziuni și publicații care au diseminat fake news, că sora mea a lucrat în acele azile, la fel și prietena mea, sau că eu ar trebui să îmi dau demisia.
  • Trebuie să mergem în justiție, pentru că știți că acum câteva luni se spunea că deschid drumul traficului de copii din România, acum spun că fac rău bătrânilor, apoi cine știe ce alte astfel de campanii vor mai inventa”.

CITEȘTE ȘI: