Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deține azilele din Voluntari unde bătrânii și pacienții cu dizabilități erau supuși unor abuzuri inimaginabile, a lucrat la Primăria Capitalei în perioada 1 iulie 2016 - 1 decembrie 2021, scrie Buletin de București. Practic, Godei a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către fostul primar general Gabriela Firea.

Cămin varstnici IlfovFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o adresă transmisă de Primăria Capitalei, la solicitarea Buletin de București, se arată că Ștefan Godei a figurat pe statele de plată ale municipalității timp de aproximativ cinci ani, între 1 iulie 2016 și 1 decembrie 2021.

Astfel, Godei a fost salariat al Primăriei Capitalei în perioadele 01.07.2016 – 31.07.2016, 08.08.2016- 08.01.2020 și 25.03.2020- 01.12.2021. Practic, el a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către Gabriela Firea, a avut în total trei contracte de muncă, și a ajuns să lucreze inclusiv sub actualul primar general Nicușor Dan.

Ștefan Godei a fost șofer și ar fi avut următoarele atribuții principale specifice postului:

  • Asigurarea transportului personalului Primăriei Capitalei pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu;
  • Verificarea stării tehnice a autovehiculului, răspunzând de menținerea stării de funcționare și a integrității acestuia;
  • Evidența curselor efectuate și justificarea consumului cotei de carburant repartizat, prin evidențierea în Foile de Parcurs a numărului de kilometri parcurși.

Solicitarea Buletin de București care viza în slujba cui a lucrat și documentele în baza cărora a fost alocat către un departament anume, cum ar fi aparatul primarului general al Capitalei, sunt însă informații cu caracter secret, deoarece „conțin date cu caracter personal ale acestuia”, a transmis municipalitatea.

În total, în cei aproape cinci ani de serviciu, Ștefan Godei a încasat de la municipalitate 141.805 lei, scrie Buletin de București, care, alături de Centrul de Investigații Media, a dezvăluit ororile din cele trei azile din Voluntari și Afumați. Cele două azile din Voluntari aparțineau Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, conduse de Ștefan Godei și care a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

CITEȘTE ȘI: