Ca o ironie a sorţii, o haită de câini se afla joi la capela unde a fost depus trupul neînsuflețit al Anei Oros, femeia ucisă de câini sâmbătă, lângă Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei.

Câini maidanezi agresiviFoto: Gicamatescu | Dreamstime.com

Poliția locală Sector 6 a chemat ASPA pentru a lua câinii, conform Antena 3.

Între timp, la capelă vin cunoscuți ai Anei, pentru a-i aduce un ultim omagiu. În cursul acestei seri, trupul neînsufleţit al Anei Oros va fi dus la Baia Mare, acolo unde ea va fi înmormântată sâmbătă.

Sâmbătă dimineață, Ana Oros a fost atacată de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Tot acolo, ea a fost atacată și în urmă cu mai puțin de un an. În aprilie anul trecut, a fost mușcată în timp ce alerga lângă digul Lacul Morii. Atunci, a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă. A ajuns la spital cu multiple răni la cap și la membre.

De la momentul tragediei, autoritățile responsabile de rezolvarea problemei câinilor fără stăpân - ASPA și Primăria Sectorului 6, care are în subordine Poliția Locală - și-au pasat reponsabilitatea.

Cine era Ana Oros și ce spunea despre atacul din 2022

Ana Oros era activist de mediu. Iubea natura și sportul, fiind implicată în mai multe proiecte care promovau un stil de viață sănătos și frumusețile naturii care aveau nevoie de protecție.

S-a născut la Baia Mare și locuia în București. A lucrat ca inginer de mediu la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării și era angajată ca expert la Primăria Capitalei. Era membru activ al Alpin Club Pro-Mont București, o asociație care are ca scop promovarea sporturilor montane. (Sursa: Dreamstime.com)

Citește și: