Nici o zi fără ca ministrul Agriculturii Petre Daea să provoace o situație ilară. Dacă nu e ceva ce a spus sau a făcut el, atunci e ceva ce se întâmplă în jurul său. Aflat în vizită într-un lan de porumb, Daea a pus pe fugă toți cameramanii de la televiziuni. „A intrat în porumb, fugi după el!”, strigă un cameraman.

Cameramani in lanul de porumbFoto: Captura video

Pe imaginile care circulă pe rețelele sociale se văd cum mai mulți cameramani fug pe câmp și la un moment dat intră în desișul unui lan de porumb. După câțiva metri prin porumb cameramanii dau de ministrul Agriculturii, ținând în mână un știulete și vorbind despre irigarea culturilor cu proprietarul terenului.

  • „Iată, domnule, ce înseamnă irigarea culturilor. Iată un fermier care aplică tehnologia. Iată ce înseamna solul României. Iată ce înseamnă o producţie", a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, potrivit Antena 1.

Într-un alt clip, filmat din timpul discuției din lan, se vede cum Petre Daea ține un știulete de porumb în mână și numără boabele de porumb.

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii în Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, dar și în cabinetul lui Adrian Năstase

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat râsul.

Chiar după preluarea mandatului în luna iulie Daea a mai lăsat o cugetare ce a provocat zâmbetul audienței: „Să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi".

Referințe: