Premierul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naționale să înceapă de azi lucrările pentru a găsi o soluție în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din județul Neamț și a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili și vinovați de această situație, a anunțat vineri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Pod prabusit in judetul NeamtFoto: Colaj foto

Pentru ca atât cetățenii din zona afectată, cât și cei care tranzitează zona să nu fie afectați, MAPN va lucra în regim de urgență pentru a restabili transportul pe această zonă, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Două dosare penale deschise în urma surpării podului de la Luţca

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită, potrivit News.ro. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman au declarat că în urma incidentului de la Luţca, în urma căruia podul peste Siret s-a rupt, au fost deschise două dosare penale.

Primul dosar de cercetare penală se referă la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cel de-al doilea pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

În acest al doilea dosar anchetatorii urmează să stabilească modul cum a fost reabilitat podul respectiv.

Ambele dosare au fost deschise in rem şi se referă la fapte, deocamdată nefiind anchetată nicio persoană.

Pompierii au fost anunţaţi, joi după-amiază, despre faptul că o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt.

„Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.

Citește și: