Lucrările la podul rutier dintre comunele Sagna şi Luţca din județul Neamţ nu erau finalizate şi recepţionate după reabilitare, astfel că obiectivul nu putea fi dat în folosinţă, potrivit Ministerului Dezvoltării.

Cseke AttilaFoto: AGERPRES

Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea lucrărilor.

Ministerul Dezvoltării a precizat că reabilitarea podului pe DJ 207A km 6+591, peste râul Siret, la Luțca (jud. Neamț) s-a realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa a II-a).

Conform contractului de finanțare încheiat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Neamț, valoarea finanțării, alocată prin #PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care #MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei).

Încheierea contractului pentru execuția efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Județean Neamț) și firma responsabilă cu proiectarea și execuția lucrărilor, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni (începând cu data de 23.07.2020), termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie 2022, precizează Ministerul Dezvoltării.

Conform sursei citate, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să meargă de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice.

Podul de la Luțca din județul Neamț s-a prăbușit joi la doar jumătate de an după ce a fost redeschis în noiembrie 2021. Pe pod, la momentul prăbușirii se aflau o dubiță și un camion.