Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) îi cere liderului PSD, Marcel Ciolacu, să spună ce magistrați l-ar fi recomandat pe Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general pentru un post la Curtea Constituțională.

Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCRFoto: AGERPRES

Bogdan Licu este nominalizarea PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituțională, iarMarcel Ciolacu a susținut, joi, că acestă propunere a venit "din zona magistraților".

  • "Am întrebat printre colegi cine a făcut propunerea buclucașă pentru numirea domnului Licu la CCR…
  • Nefiind niciun răspuns pozitiv, solicităm public domnului Ciolacu să comunice cine sunt magistrații la care face referire atunci când susține că domnul Bogdan Licu a venit ca o propunere din partea magistraților, și nu a oamenilor politici", au transmis reprezentanții AMASP.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor i-a audiat, miercuri, candidaţii propuşi pentru postul de judecător la Curtea Constituţională care va fi eliberat de actualul preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat se încheie în această vară.

PSD l-a propus pentru acest post pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, în timp ce USR merge cu propunerea Cristi Danileţ. Parlamentul urmează să valideze mandatele a trei judecători CCR săptămâna viitoare.

Bogdan Licu declara miercuri, după audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, că a fost "surprins", iniţial, de nominalizarea de către PSD pentru această funcţie.

"Sincer, şi pentru mine a fost o surpriză, dar având în vedere precedentul, că şi data trecută PSD a nominalizat magistraţi, am acceptat acest lucru", a spus Bogdan Licu, adăugând că a fost contactat de preşedintele PSD pentru a-i propune să candideze.

CITEȘTE ȘI: