"Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă", este reacția premierului Florin Cîțu în cazul directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante. Reamintim că Vizante a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: "Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă", a scris Cîțu, joi după-amiază, pe Facebook.

Anterior, Cîțu a declarat că va avea o discuție să vadă care sunt concluziile. "Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit. O să vedem ce s-a întâmplat", a spus Cîțu întrebat dacă va fi demis directorul CFR Călători.

"Nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează”, a mai afirmat Florin Cîțu.

O reacție legată de atitudinea lui Ovidiu Vizante a avut și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, însă a fost una de apărare a șefului CFR Călători. Cătălin Drulă a spus la Antena 3 că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației, potrivit clubferoviar.ro.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: "De ce mă întrebați pe mine? (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren". Întrebat dacă oamenii din tren au primit apă, Vizante a răspuns că "vor primi când vor ajunge la București".

Reamintim că Trenul Mangalia - Arad a acumulat peste nouă ore de întârziere după ce a rămas blocat pe câmp în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul era plin cu copii care se întorceau din tabără.

Ovidiu Vizante a preluat conducerea CFR Călători în 20 aprilie. Vizante, specialist în logistică şi operaţiuni feroviare, fost manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA, l-a înlocuit în funcție pe Dan Costescu.

"Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto”, a transmis atunci Ministerul Transporturilor.

Citește și: