Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, este audiat miercuri seară la DNA, în urma perchezițiilor făcute de anchetatori la locuința acestuia, la sediul Sindicatului Liber din Metrou și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Sectoarele 3 și 5 sunt singurele în care chioșcurile din metrou nu au fost demolate.

Ion RădoiFoto: AGERPRES

Conform surselor citate, în urma descinderilor la mai multe persoane - între care și Ion Rădoi - au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri la sediul DNA. Audierile au început în jurul orei 17.30.

DNA a anunțat miercuri că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2018 - 2021. Au fost făcute percheziții domiciliare la 16 adrese din București și din județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituțiile unde au avut loc perchezițiile sunt sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, și sediul Sindicatul Liber din Metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. De asemenea, anchetatorii au descins și la locuința din Sinaia a liderului sindical.

Ancheta are loc în contextul în care în luna aprilie Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale din metrou pe care le-a administrat sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii. Singurele sectoare în care chioșcurile din metrou nu au fost demolate sunt 3 și 5.

O parte din sindicaliștii conduși de Ion Rădoi și o parte din lucrătorii din spațiile comerciale au blocat circulația metroului printr-un protest spontan care a ținut metroul bucureștean pe loc aproape o zi întreagă. Blocarea metroului bucureștean a generat o pagubă directă de circa 2,8 milioane de lei, a anunțat ulterior Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a cerut atunci scuze bucureștenilor pentru că zeci de miniștri ai Transporturilor "au lăsat să se formeze un buboi enorm, o mafie la metrou" și a avut un mesaj tranșant pentru "liderul de cartel" Ion Rădoi: "S-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!".

CITEȘTE ȘI: