Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Vaslui, că situaţia după explozia de la Petromidia este sub control şi că „viaţa cetăţenilor nu a fost pusă în pericol”.

Florin CituFoto: Captura

Şeful Guvernului a precizat că avut imediat după producerea evenimentului o discuţie cu Raed Arafat, căruia i-a solicitat să meargă la faţa locului, afirmând că nu se va deplasa personal în zonă deoarece „nu mai este nevoie”, relatează Agerpres.

„Am avut o discuţie cu domnul Arafat, imediat după explozie, i-am cerut să meargă acolo. (...) Ştiam doar că este o explozie, în momentul în care am vorbit eu cu domnia sa nu aveam detaliile, dar se pare că a fost o problemă la o ţeavă. (...) Nu mai este nevoie să merg la faţa locului, situaţia este sub control în acest moment. Ce e mai important este să ştim că niciodată viaţa cetăţenilor nu a fost în pericol”, a menţionat Florin Cîţu.

Premierul a spus că persoanele care au suferit arsuri în urma deflagraţiei au fost transferate la Bucureşti şi deocamdată vor fi tratate în România, urmând să se stabilească dacă este nevoie de altceva.

Florin Cîţu a subliniat că în acest moment „nu mai este niciun pericol în zonă”.

Prim-ministrul Florin Cîţu este prezent, vineri, la Vaslui, unde participă la Conferinţa Judeţeană a PNL.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, vineri, în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Teşloveanu, a afirmat că incendiul de la Petromidia a apărut la instalaţia de hidrofinare benzină, iar suflul propagat a generat încă trei focare, cauza probabilă fiind fisurarea unei conducte. El a precizat că incendiul s-a iscat pe o platformă unde sunt diverse echipamente industriale, în zona respectivă aflându-se cinci persoane. Patru dintre acestea au fost rănite şi una a fost găsită decedată.

CITEȘTE ȘI: