Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, vineri, că datorită profesionalismului pompierilor tragedia de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă, el subliniind că populaţia, turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

Lucian Bode si Raed ArafatFoto: Agerpres

„Datorită profesionalismului pompierilor militari şi al pompierilor rafinăriei, această tragedie nu s-a transformat în catastrofă. Le mulţumesc şi îi felicit pe toţi cei care au făcut posibil ca la opt minute de la primirea apelului să fie prezenţi aici. În mai puţin de o oră, în jurul orei 13.15, incendiul a fost localizat, iar la ora 15.00 incendiul a fost lichidat”, a spus Bode, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, Garda de Mediu, în urma măsurătorilor efectuate privind calitatea aerului, a dat asigurări că nu sunt probleme.

„Am reuşit să transmitem către populaţie un mesaj de liniştire, am transmis un mesaj ro-alert. (...) Populaţia nu a fost nicio clipă în pericol, nicio clipă turiştii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol. (...) Garda de Mediu, după măsurătorile făcute, ne-a dat asigurări că nu sunt probleme”, a mai afirmat ministrul Lucian Bode.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, vineri, în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Unul dintre răniţii în urma exploziei de vineri de la Petromidia, care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Aflat la locul incidentului, Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

CITEȘTE ȘI: