​Doi dintre răniții care au suferit arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferați de la Spitalul Județean Constanța la Spitalul Floreasca din București, anunță ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.

Raniti explozie PetromidiaFoto: Captura video

Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.

Ministerul Sănătății anunțase, anterior, că unul dintre răniți are arsuri pe 45% din suprafața corpului. O a doua persoană are arsuri pe față, iar o a treia a suferit un traumatism lombar.

În zona platformei Petromidia a avut loc vineri la prânz o explozie în care au fost rănite trei persoane. Din primele informaţii incendiul se manifestă violent. A fost declanșat planul roșu de intervenție, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. iar locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO Alert.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, vineri, că în continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia, iar impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major.

"Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (...) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (...) Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (...). Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului", a spus ministrul, la Bistriţa.