Desființarea spaţiilor comerciale de la metrou a continuat și sâmbătă seară, la staţia Piaţa Unirii 1, potrivit unor imagini difuzate de sindicaliștii de la USLM, care reclamă în continuare încălcarea legii. Aceştia i-au transmis și un mesaj de mulţumire lui Ludovic Orban, pentru atitudinea avută faţă de miniştrii USR-PLUS.

Demolare chioscuri metrouFoto: Captura video

„Domnul Ministru, C. Drula si Directorul General Metrorex, Stefan Paraschiv vor sa demonstreze în fiecare zi ca pot încalca legea și pot duce cât mai jos instituțiile statului Român. PIATA Unirii 1, acum”, au scris sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Sindicatului Liber Din Metrou, însoțind mesajul cu un video din timpul activităților de desființare a construcțiilor.

Într-o altă postare, sindicaliștii de la metrou, conduși de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, îi mulțumesc președintelui PNL Ludovic Orban și își arată susținerea pentru „atitudinea luată vis-a-vis de miniștrii USR”.

„Domnului Premier Ludovic Orban,

Salariații din transporturi vă mulțumesc în semn de apreciere și respect pentru felul în care ați gestionat și condus atât Ministerul Transporturilor si Infrastructurii în calitate de Ministru, dar și pentru răspunderea asumată ca Premier in gestionarea tarii pe timpul pandemiei.

Guvernanții ar trebui sa lucreze cu oamenii și pentru oameni, doar asa putem sa trecem cu bine aceasta perioada în care suntem încercați la greu.

Societatea civilă, partidele politice, sindicate ar trebui sa discute pentru a exista un echilibru corect în fiecare măsură luată.

Având în vedere derapajele, excesul de putere, oroganta [sic!] și chiar încălcarea legilor ce pun în pericol statul de drept, din partea unui partid aflat la guvernare, susținem atitudinea luată vis-a-vis de miniștrii USR” - i-au transmis cei de la USLM lui Ludovic Orban.

Președintele PNL Ludovic Orban a insistat sâmbătă, în două rânduri, că „orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”. „Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă, exact cum a plecat acasă Voiculescu”, a spus Orban.

De altfel, șeful PNL a „avertizat” miniștrii că „nu este o chestiune de moft, e pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul”.

Ministrul transporturilor Cătălin Drulă a afirmat vineri, într-un interviu pentru G4Media, că premierul Florin Cîţu este „un zombie politic”.

Metrorex a anunţat la sfârșitul lunii trecute că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie, deoarece "pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă".

Drulă a afirmat recent, referitor la contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou, că acesta este o gaură neagră în veniturile Metrorex.

Deşi este expirat din 2018, firma sindicatului ocupă, în continuare, abuziv aceste spaţii şi le subînchiriază către terţi, deşi statutul Metrorex interzice subînchirierea lor, relata ministrul Transporturilor, care amintea că acest contract face obiectul unui proces, iar managementul are misiune să urgenteze procedurile cu toate mijloacele legale pentru ca firma sindicatului să dispară din spaţiile comerciale.

CITEȘTE ȘI: