Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, acuzat de decesul unei paciente pe care ar fi detubat-o din greşeală, a primit mandat de arestare la domiciliu, magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 respingând, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori, informează News.ro. Decizia magistraţilor poate fi contestată.

Spitalizare Covid-19Foto: Nicola Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform sentinţei postate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au respins ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive şi au dispus, în schimb, luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 zile.

Pe lângă interdicţia de a păsări domiciliul, bărbatului i s-a interzis să ia legătura cu mai mulţi martori din acest dosar.

Soluţia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, vineri seară, că brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti a fost reţinut, anchetatorii stabilind că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată, i-a scos sonda de intubare.

„La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au precizat că, în data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră.

„Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au mai precizat procurorii.

Citește pe acest subiect: