Pacienta internată în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeș din București care a murit ieri nu a decedat din cauze medicale clare, spitalul fiind cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece împrejurările în care s-a produs decesul pacientei sunt neclare, a declarat vineri, pentru HotNews.ro, managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri. Inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București vor face o evaluare a procedurilor operationale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babeș, unde o pacientă a murit ieri după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier, potrivit unor surse medicale. Din primele informații, femeia a fost confundată cu o altă pacientă, care nu mai era în viață.

Spitalul Victor BabesFoto: Spitalul Victor Babes

"Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, in conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentantilor Ministerului Sănătății", au precizat reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru.

Decesul pacientei a survenit joi, la orele prânzului. Managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, a declarat, pentru HotNews.ro, că spitalul este cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece nu se cunosc împrejurările în care s-a produs decesul pacientei. În acest moment sunt în desfășurare o anchetă a Poliției și una administrativă, a spitalului. Acest lucru se întâmplă din cauză că decesul nu s-a produs din cauze medicale clare și trebuie stabilite împrejurările în care s-a produs, explică Emilian Imbri.

Poliţia Capitalei a anunțat joi seară că a declanşat verificări în cazul decesului în condiţii suspecte al unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Incidentul a avut loc la Spitalul Victor Babeș, unitate suport COVID, iar conform unor surse medicale citate de Stirileprotv ar fi vorba despre o pacientă internată la terapie intensivă, care ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală, de către un brancardier. Brancardierul ar fi trebuit să ridice din salon o altă pacientă care decedase, însă le-ar fi încurcat pe cele două paciente și astfel ar fi ajuns să o deconecteze de la aparate pe femeie.