Cazul pacientei cu COVID-19 care a murit la Spitalul Victor Babeș din Capitală după ce ar fi fost detubată din greșeală de un brancardier a fost preluat de Parchet, care face cercetări pentru ucidere din culpă, brancardierul având calitatea de suspect.

Spitalul Victor BabesFoto: Spitalul Victor Babes

Poliția Capitalei a anunțat vineri că acest caz a fost preluat de către Parchetul Tribunalului Bucureşti, fiind făcute cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Conform sursei citate, în acest caz este suspect un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești - brancardierul.

Pacienta care a murit la Spitalul Victor Babeș după ce ar fi fost detubată din greșeală de un brancardier avea 65 de ani și era internată de 3 săptămâni la unitatea medicală, fiind bolnavă de COVID-19. "Există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalutui de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate", anunță reprezentanții spitalului.

Spitalul admite că în după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie, în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă "a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVID-19, în vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului începând din data de 25 noiembrie 2020".

Potrivit reprezentanților spitalului, există "indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalutui de Boli Infecfioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate".