Teodosie, lăsat de filtrul de poliție să meargă la Peștera Sfântului Andrei. ”Sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus Arhiepiscopul Tomisului

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 29 noiembrie 2020, 10:16 Actualitate | Esenţial


Arhiepiscopul Teodosie
Foto: Facebook
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei. Arhiepiscopul a spus că îi așteaptă pe români „cu inimă bună”, transmite Mediafax.

Mașina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, Constanța fiind în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie a invitat sâmbătă autoritățile statului, de la președinte, premier, până la autorități locale, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei. Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”.

Prefectul Constanței l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și dacă ar participa ar încălca regulile în privința carantinei instituite în Constanța.

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârșește Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Joi, Teodosie a trimis o circulară prin care îi cheamă pe toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal, să meargă la Peștera Sf Andrei ca ”să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie”.

Patriarhia Română a susținut cauza lui IPS Teodosie și a cerut autorităților să permită pelerinajul la Peștera Sf. Apostol Andrei: O excepție necesară pentru un caz excepțional.

Poliția și Jandarmeria Constanța au anunțat joi că în 30 noiembrie vor fi patrule în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, pentru a verifica dacă se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, iar dacă va fi necesar efectivele de ordine vor fi suplimentate, subliniind că vor putea participa la ceremonii, conform legii, doar localnicii.

În 30 noiembrie este Praznicul Sfântului Apostol Andrei şi se organiza pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13035 vizualizari

 • +53 (63 voturi)    
  Se duce la munca = dat din gura! (Duminică, 29 noiembrie 2020, 10:26)

  UnOarecare [utilizator]

  Intr-un loc care nu are nicio treaba cu Ap.Andrei...si mai face si bani din chestia asta!
  • +35 (49 voturi)    
   Sa lase vrajeala (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:03)

   Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   Ca preot nu poti fi credibil dand interviu din ultimul model de haudi A8 cu sofer si indemni enoriasii sa vina la petrecere pt donatii.
  • +10 (14 voturi)    
   cică (Duminică, 29 noiembrie 2020, 16:51)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   trebuie să prezinți o adeverință a angajatorului. I-o fi trimis Dumnezeu sau Sf. Ap. Andrei adeverința? Ori, mai curând, Scaraoțchi.
  • +3 (9 voturi)    
   Decadenta mesajului divin... (Duminică, 29 noiembrie 2020, 21:01)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   Orice e bun pentru ameţirea oilor supuse a unei religii, din ce în ce mai departe de mesajul Lui.
   Biserici cladite una peste alta, la fiecare colţ de stradă, poluante staţii de amplificare manelizarea "mesajului" divin, monopolul lumânărilor "proprii" fiecărei biserici, abonament pentru Raiul promis corupţilor sufleteşti, discursul minciunii şerpuitoare, sperjurul luxurii, "sărăcia" strigată a demagogiei materialiste în slujba rentabilităţii si a rentabilizării spirituale,etc.
   Biserica şi-a pierdut demult menirea, chiar de pe vremea când îsi dorea bogăţiile naturale ale României (pentru care se bat si în zilele de astăzi), şi-a pierdut menirea când a renunţat la ocrotirea oropsiţilor si a devenit agent propagandistic al puternicilor zilei, când a "turnat" la Securitate, când şi-a pus mantie cu sclipici pentru a propovădui…moderaţia materială.
   "Fă cum zice popa si nu ce face popa" exprima exact toată această dihotomie între spitritual si material. Iar habotnicia disperată a săracului deznădăjduit şi asuprit de nedreptatea politicului, perpetuează această "deviză" fără să-i sesizeze discrepanţa ideologică strigătoare la…Cer.
   • 0 (2 voturi)    
    Care mesaj divin?.. (Duminică, 29 noiembrie 2020, 21:47)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

    Matei, 24
    "23 Dacă cineva vă va spune atunci: „Iată, Cristosul este aici!“ sau „Este acolo!“, să nu credeţi! 24 Căci se vor ridica cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, chiar şi pe cei aleşi. 25 Iată că v-am spus mai dinainte! 26 Aşadar, dacă vă vor spune: „Iată, este în pustie!“, să nu vă duceţi; sau: „Iată-L în odăi ascunse!“, să nu credeţi! 27 Căci aşa cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, tot aşa va fi şi venirea Fiului Omului. 28 Oriunde va fi hoitul, acolo se vor aduna şi vulturii!"

    IPS Teodosie, in direct la Constanta TV:
    "Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creștinat este pentru absolut toți. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toți la locul aceata sfânt. "
    • 0 (2 voturi)    
     Adică? (Luni, 30 noiembrie 2020, 11:49)

     niciolae [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Tu cu cine ții?
 • +36 (46 voturi)    
  O fi dat spaga (Duminică, 29 noiembrie 2020, 10:31)

  cicci [utilizator]

  O fi dat spaga la militieni! Sau o fi luat...
 • +56 (72 voturi)    
  Rusine (Duminică, 29 noiembrie 2020, 10:33)

  Akylas [utilizator]

  Rusinea autoritatilor si a politiei, ca l-au lasat sa treaca. Ne mai miram ca tot mai putini oameni respecta restrictiile autoritatilor ?
  • +1 (27 voturi)    
   Romanica.. (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:33)

   arpi [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   El avea adeverinta de la angajator BOR...Daca nu era lasat Sosoava abia astepta...Autoritatile au procedat corect...
   • 0 (0 voturi)    
    Romanica... (Luni, 30 noiembrie 2020, 17:58)

    gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui arpi

    Sosoava, un fel de Jana d'Arc, a bagat frica in autoritati???
  • +14 (30 voturi)    
   . (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:36)

   Toate nickname-urile erau luate [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   Exact! Mi-e și scârbă de cuvântul „autorități”. Ce autoritate au ăștia...?
  • -17 (35 voturi)    
   Respectul se castiga (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:02)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   Nu se impune prin forța.
   Asta nu înțelegi nici tu și nici șmecherii din conducerea țării.
  • +10 (20 voturi)    
   Popa si Pianul (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:36)

   clencix [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   au trecere la politie
  • +17 (21 voturi)    
   Permisiune (Duminică, 29 noiembrie 2020, 14:29)

   D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   Pana la urma nu pe Teodosie trebuie sa-l opreasca autoritatile, ci pe ce veinti din alte localitati. Probabil ca Teodosie are un document de la angajator, in baza caruia poate sa mearga la acea pestera. Daca impreuna ca el vor veni si alti preoti, toti cu acelasi fel de declaratie, va fi greu de justificat o oprire a lor. Insa, in spiritul legii, oamenii veniti din alte localitati nu ar trebui lasati sa participe. In caz contrar, si in cazul altor manifestari (nu doar religioase) organizatorii pot ptroceda exact in acelasi mod.

   Toedosie ar trebui insa trimis in judecata pentru instigare la infractiune si zadarnicirea combaterii bolilor. Iar aceste infractiuni sunt savarsite in mod continuat.
  • +3 (7 voturi)    
   Stat în stat (Duminică, 29 noiembrie 2020, 21:11)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   Cam asta e biserica.
   Ar trebui impozitați și amendați pe unde sunt prinși până le mai trece din îngâmfare.
   Pe urmă poate învață ce însemnă să fii preot.
   • +1 (1 vot)    
    Nu doar stat in stat, (Luni, 30 noiembrie 2020, 13:48)

    isus si hristos [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

    B.O.R. e si Mafie!
 • +29 (43 voturi)    
  >>>> (Duminică, 29 noiembrie 2020, 10:35)

  GemstonePig [utilizator]

  Dar de ce discriminezi sfintia ta celelalte autoritati si partide? Invita conducerile TUTUROR partidelor, seful senatului al camerei deputatilor, toata CCR, avocatul poporului, antena 3 rtv si tvr sigur isi doresc si ei sa vina sa se roage impreuna cu toti credinciosii
  • +9 (13 voturi)    
   îl provoc (Duminică, 29 noiembrie 2020, 16:59)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   pe ÎPȘ Teo să se ducă în secțiile ATI pline de oameni grav bolnavi din cauza de SARS-Cov 2, fără mască cum îi e obiceiul, să țină slujbe de exorcizare a virusului și să le dea bolnavilor îmbrățișări duhovnicești ca să le aline suferințele. Doar așa mă va convinge că e mânat în acțiunile lui doar de spirit creștin și de dragoste duhovnicească pentru fiecare om.
 • +17 (29 voturi)    
  Alo legea (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:07)

  A78 [utilizator]

  Polițiștii respectivi trebuie trași la răspundere . Legea e la fel pentru toți chiar dacă sunt securiști bisericești .
 • +22 (32 voturi)    
  Vrajeala (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:15)

  pardalian [utilizator]

  Manevra electorala pesedista menita sa atate spiritele si sa forteze guvernul la masuri. Aceasi gargara clasica manifestata prin acest Iuda, condamnat penal pt furt si fost turnator la Securitate. O lichea veritabila.
 • +18 (30 voturi)    
  ! (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:17)

  tudorr [utilizator]

  Pot sa pun pariu ca nici declaratie scrisa nu a avut... Bravo statului rroman pentru subminare!
 • +24 (42 voturi)    
  Statul roman e o bataie de joc (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:38)

  emil bobu [utilizator]

  Stoarce bani de la muncitori, dar securisti ca Teodosie, nume de cod Mache, pot face ce vor.

  Ce natie ticaloasa.
  • +8 (18 voturi)    
   Cica stat laic !!! (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:40)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Si jigodia de Putin incerca sa se rupa de imaginea de diavol a KGB printr-o politica ultra religioasa admitand public ca asta a fost o greseala a regimului precedent !! Nimic altceva decat relationarea defectuoasa cu biserica a Ciumei rosii a fost problema URSS !
   Evident ca stapanirea popoarelor trebuie sa mearga ''lana in lana''cu religia dar comunistii, analfabeti si infatuati cum ii stim (pe langa criminali si praduitori), au negat ce istoria a statuat .
   Eu zic ca pe langa personalul clerical si 20 de batranele ambuscate de saracie si istorie nu o sa mai fie acolo decat 2-3 activisti de partid , gen (H)AUR ......
 • +12 (22 voturi)    
  :)) (Duminică, 29 noiembrie 2020, 11:49)

  andr1stE [utilizator]

  va sparge va-ndoaie Teo daca maraiti la el!
 • -3 (25 voturi)    
  Rabdare si calm, (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:05)

  adi_69 [utilizator]

  Meciul adevarat este maine. IPS nu are nimic de pierdut, pentru galbejiti poate fi "lebada neagra" sau bomboana pe coliva..., ca sa ne pastram in domeniu.
  Din pacate pentru ei, dupa precedentul non-interventiei de la priveghiul lui Pian, sunt in situatie lose-lose. Daca iese cum vrea IPS vor fi vazuti ca niste bieti papagali. Daca intervin in forta, antiteza cu situatia de la Pian iar ii va scufunda.
  Sau poate e ceva subtil, de a face tot posibilul sa-i bage pe cei din AUR in parlament. Pe principiul ca tot nu face guwernerul nimic, dar uite ce extremisti sunt astia de la AUR.
 • +13 (21 voturi)    
  au uitat sa se mai uite la vorbele lui Iisus (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:11)

  unmihai [utilizator]

  Ei au de facut 'sarbatoare'!!!

  "Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău". Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău".
  Ei ne zic du-te la sarbatoare (arunca-te de pe templu!), chit ca stii ca o sa te infectezi ca o sa aiba grija Dumenzeu de tine.

  „Sambata a fost făcută pentru om şi nu omul pentru sâmbătă; " Ei ne zic: sarbatoarea trebuie facuta, nu conteaza altceva, inclusiv oamenii
 • +24 (34 voturi)    
  Imamul Teodosie (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:19)

  una mica [utilizator]

  in califatul lui. El face legea.
  Romania, noapte buna.
 • +15 (23 voturi)    
  Avea completata declaratia ca la carte banuiesc ! (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:22)

  Susufler0 [utilizator]

  Plus o dispensa de la Saint Pierre, asta-i sigur !

  PS. Cu stampila si nr de inregistrare corespondenta de la Registratura BOR !

  PPS. A lipsit dosarul cu sina dar au mai inchis ochii si politistii... oameni suntem ! :))
 • -10 (26 voturi)    
  bill gates a spus sa stea in casa (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:23)

  alfa1 [utilizator]

  si el umbla pe drum ....
 • -19 (31 voturi)    
  Frustrarea celor 16 (Duminică, 29 noiembrie 2020, 12:40)

  dt1961 [utilizator]

  postaci (de până acuma) plini de „covidioțenism” din țestă și până în călcâie, cara se zbenguie disperați pe forumuri acordându-și plusuri fără număr, infuluențați fiind în micimea lor și doar de gânduri razbunătoare contra a tot ce nu-i ca ei. Rezultatul? Mai exista și ceva pozitiv în lume care nu poate fi „nămânjit” nici de alianța mondială a frustraților posedați de negativism să nu spun de Satana.
 • +17 (25 voturi)    
  Era în bolidu' de serviciu (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:05)

  oldman_boy [utilizator]

  De fapt erau patru în mașina.
  Niciunul nu avea mască, nimeni nu i-a întrebat de ce.
  Ca să fim corecți, tre să menționez că cel puțin un reporter nu purta mască.
 • +23 (29 voturi)    
  Un securist ordinar (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:22)

  ciuma.rosie [utilizator]

  Care si-a turnat la securitate familia si prietenii.
 • +10 (20 voturi)    
  Așteaptă, așteaptă... (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:27)

  finutza [utilizator]

  Nu cred că au procedat greșit polițiștii. Dacă îl intorceau din drum, cel mai probabil n-ar fi respectat recomandarea sau ordinul, ar fi forțat trecerea spre acel loc. Un eventual conflict ar fi fost speculat de el și susținatorii lui. Are nevoie de momente d-astea, vrea să pozeze în martir. Ori, nimicul ăsta nu merită atâta atenție. Chiar cred că îi pare rău că a fost lăsat să treacă...
 • +19 (23 voturi)    
  Fudulie și minciună. (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:32)

  asavreau [utilizator]

  În pelerinaj mergi pe jos,desculț,cu mătănii în mână și spui rugăciuni.ÎPS Teodosie a plecat la o petrecere la iarbă verde cu băieții.Mașină.șofer,servitori-boierie.Așa pelerinaj numai Tudosie face !
 • +7 (13 voturi)    
  cu masca (Duminică, 29 noiembrie 2020, 13:52)

  costelo999 [utilizator]

  pe mufa, si palaria aia pe cap, seamana cu DART VADER
 • +9 (15 voturi)    
  popimea (Duminică, 29 noiembrie 2020, 14:08)

  liviu_ [utilizator]

  e stat in stat
  si nu respecta legile lumesti

  multumim melitiei si injustitiei din romanica!

  inca odata dovediti ca doar prostii respecta legea

  hai sictir melitia romana si justitia romana, institutii care pupa sub sutana popimea!
 • +11 (17 voturi)    
  Ii asteapta (Duminică, 29 noiembrie 2020, 14:37)

  raducutu [utilizator]

  pe români cu "inima buna " si punga deschisa...asta deja nu mai e religie, e marketing și jaf la pestera...Ali Babá si cei 40 de popi...
 • +8 (12 voturi)    
  gagiul asta e clar pe ulei (Duminică, 29 noiembrie 2020, 15:10)

  natbl73 [utilizator]

  .
 • +12 (16 voturi)    
  TEODOSIE (Duminică, 29 noiembrie 2020, 15:52)

  gibon47 [utilizator]

  Țapu' ăsta încornorat trebuie amendat zilnic. Nu înțeleg de ce polițiștii iau poziția ghiocelului în fața lui ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by