Premierul Ludovic Orban a sunat sâmbătă dimineață la Poliție ca să se întâlnească cu un comisar, pentru a fi amendat, după ce a apărut într-o fotografie, alături de alți miniștri, fără mască și fumând în biroul său, relatează Mediafax citând surse guvernamentale.

In birou la GuvernFoto: Captura Facebook

O poză în care premierul apare fumând, alături de alţi ministri, în biroul său, a devenit virală pe internet. Ludovic Orban a precizat vineri seară pentru Mediafax că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naştere şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu închis.

Surse guvernamentale au declarat sâmbătă pentru agenția Mediafax că Ludovic Orban a sunat în cursul dimineții la poliţie pentru a se întâlni cu un comisar. S-a întocmit procesul verbal şi imediat premierul României a plătit online două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Aceleaşi surse au precizat că şi ceilalţi miniștri care au apărut în poză vor face acelaşi lucru. Deja doi dintre ei au stabili cu oamenii legii o întâlnire marţi, iar după întocmirea procesului verbal vor plăti şi ei amenda.

Ludovic Orban a declarat vineri seară că poza este reală şi îşi asumă acest lucru.

„Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze, şi eu sunt fumător. Recunosc. Asta este. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru agenția Mediafax.

Citește și:

Fotografie cu Ludovic Orban sărbătorind ziua de naștere în birou, cu miniștrii, virală pe Facebook

Orban după fotografia virală pe Facebook: Este o poză de ziua mea, I-am servit pe colegi cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey

Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, după ce a fumat în biroul său

FOTO Val de meme-uri și glumițe pe Facebook după apariția pozei cu Orban și miniștri săi care beau și fumează în biroul de la Guvern

Orban anunță că a plătit două amenzi, pentru „fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, după apariția fotografiei cu el fumând în birou