Premierul Ludovic Orban a achitat sâmbătă două amenzi, în valoare totală de 3000 de lei, pentru „fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, anunță Guvernul într-o informare remisă presei. Informarea vine după ce, vineri seară, o fotografie în care premierul apare fumând în birou a fost distribuită pe Facebook.

In birou la GuvernFoto: Captura Facebook

Potrivit sursei citate, amenzile au fost plătite prin platforma ghiseul.ro.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, se arată în informarea Guvernului.

O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, era distribuită vineri seara pe Facebook. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai. Niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu poartă mască de protecție.

În poză apar premierul Ludovic Orban, care fumează, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu, care de asemenea fumează, și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Fostul premier Victor Ponta spune că imaginea a fost realizată într-un birou de la etajul 1 al Palatului Victoria.

Citește și:

Fotografie cu Ludovic Orban sărbătorind ziua de naștere în birou, cu miniștrii, virală pe Facebook

Orban după fotografia virală pe Facebook: Este o poză de ziua mea, I-am servit pe colegi cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey

Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, după ce a fumat în biroul său

FOTO Val de meme-uri și glumițe pe Facebook după apariția pozei cu Orban și miniștri săi care beau și fumează în biroul de la Guvern