Premierul Ludovic Orban a anunțat că România este pregătită în cazul în care cetățeni români vor veni înapoi în țară din orașele italiene afectate de coronavirus. El a precizat că există mai multe locuri în care aceștia pot sta în carantină, nu doar în București.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„De la măști, tipurile acelea de măști pe ochi, mănuși, până la termoscannere, tot ce e necesar în astfel de situații. Sunt mai multe locații stabilite. Și în afara Bucureștiului am gândit locații posibile de carantină”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul a adăugat că pentru persoanele care vin din zone de focar vor fi măsuri speciale, însă nu poate fi restricționată circulația pentru toată lumea.

„Măsuri speciale se iau în situația în care sunt persoane care vin din zone de focar. Noi acum nu putem restricționa circulația pentru toți cetățenii. Orice persoană este suspectă, în mod evident că se iau măsuri. Sunt niște proceduri stabilite în astfel de situații. Noi am avut mai multe întruniri ale Comitetului pentru Situații de Urgență”, a conchis Orban.

Călătorii care vin din zonele afectate de coronavirus vor intra pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor. Sunt vizate zborurile care vin dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino. Pasagerii vor fi preluaţi de personalul medical al DSU.

Numărul de cazuri de coronavirus din Italia, țara cel mai lovită de epidemie din Europa, a ajuns la peste 130 de persoane, fiind consemnate două decese. Guvernul a închis localitățile cele mai afectate, acestea fiind în regiunile Lombardia și Veneto din nordul țării.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Citește și: