Presupusul administrator al paginii oficiale de Facebook a jurnalistei Cristina Țopescu, Diana Maria, a publicat un mesaj în care face apel la decență și transmite publicului să nu creadă ”prostiile de la tv”, precizând că jurnalista nu s-a sinucis și va oferi mai multe detalii în curând. Femeia mai spune că era prietenă cu Cristina Țopescu și că aceasta obișnuia de multe ori să nu răspundă la telefon cu săptămânile, însă acum a intrat în panică și a sunat la 112, în cele din urmă.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Numele meu este Diana Maria. Administrez pagina creată de mine pentru Cristina Țopescu, în urmă cu câțiva ani. Cristina care îmi este prietenă și vecină. Eu am sunat la 112.

Dragi colegi de breaslă, vă rog să aveți decența de a avea răbdare și de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene!

În cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, vă voi da informațiile reale despre ultimii 4 ani din viață Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență. Nu vă așteptați la picanterii și mizerii!

Vă mulțumesc anticipat.

______

Cris avea obiceiul de a schimba planurile în ultima secundă și să nu sune. Avea mai multe invitații, nu știa unde va merge de Crăciun și Revelion. În plus, așa era Cristina. Câteva zile, cât au avut telefoanele baterie, sună în gol. Și s-a mai întâmplat asta de multe ori. Să nu dea semn și două săptămâni, apoi să sune și să povestim.

Astăzi am intrat în panică pentru că toate erau închise, ori un telefon care să nu meargă era pentru ea o dramă. Așa e Cris.

-----

Fiți DECENȚI!

Nu ați cunoscut-o!

Am refuzat să furnizez informații hienelor când m-am dus să îi pun o lumânare, pentru că nimeni nu s-a gândit să îi ducă Lumină!

Nu voi apărea în public, nu voi face bani de pe urma Cristinei!”, este mesajul postat în dimineața de luni pe pagina oficială a jurnalistei.

Aceasta adaugă la final: ”Totul va fi public. DECENT. Și nu credeți prostiile de la tv! Cris nu s-a sinucis. A trecut Sus alături de cățeii ei, așa cum voia să se întâmple când îi va veni ceasul”.

Jurnalista Cristina Țopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de polițiști în casa sa din orașul Otopeni, au precizat pentru Mediafax surse din poliție. Urmează să fie efectuată o expertiză. Cristina Țopescu avea 59 de ani.

„În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată, care nu prezintă urme vizibile de violență”, au precizat reprezentanții Poliției Ilfov.

Potrivit unor surse din poliție, este vorba despre jurnalista Cristina Țopescu. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista. Ultima postare a Cristinei Țopescu pe Facebook este din 26 decembrie, când a distribuit un articol despre Papa Francisc. Digi24 notează că, de la finalul anului trecut, Cristina Țopescu devenise consilier al noului ministru al Sănătății, Victor Costache. Potrivit postului de televiziune, și cei de la minister au încercat să o contacteze pe Cristina Țopescu, dar fără succes. Au crezut însă că este plecată în străinătate și de aceea nu răspunde la telefon.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București. Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta ”Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii. În 1989 a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.