Vestea morții Cristinei Țopescu a provocat reacții imediate în mediul online și în televiziunile în care mulți dintre obișnuiții micului ecran au lucrat alături de ea: ”Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria”, a notat criticul Irina Margareta Nistor.

Medicul Monica Pop a notat pe Facebook: ”Nu pot să cred!!! Cristina Țopescu, buna mea prietenă! De ce, Doamne!” .Prietenă cu prezentatoare de televiziune, Monica Pop a revenit pentru Antena 3: ”E prima dată în ultimii ani când Cristina nu mi-a răspuns la urările de Anul Nou. Nu pot să cred. Sunt consternată. Mama ei trăiește. Nu știu ce s-a putut întâmpla. Și dragostea ei pentru animale, le ajuta. Un om deosebit. Mai ieșeam din când în cand la masă împreună. Anul trecut am fost împreună la concertul Medicilor. Anul acesta am vrut s-o invit și nu mi-a răspuns la telefon. I-am lăsat mesaj. Nu pot să cred”.

Cristina Țopescu a publicat ultima dată pe Facebook un mesaj în care reacționa la o declarație dată de Papa Francisc legată de dragostea oamenilor față de animale: ”Înca un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”.

Iuliana Marciuc a mărturisit că ”M-am grăbit să mă uit pe Facebook, pentru că eram prietenă cu Cristina Țopescu și am văzut ultima ei postare din 26 decembrie 2019. Eu nu pot să spun că în ultima perioadă am fost prietenă cu Cristina. Mă întreb unde au fost toți acest prieteni care iată apar acum. Unde au fost prietenii de a murit atât de singură? Am cunoscut-o în perioada când am fost foarte tânără. Am fost la Televiziunea Națională. Ultima dată am îmbrățișat-o la Televiziunea Națională, unde a venit și Cristian Țopescu. De atunci nu m-am mai văzut cu ea. Acum văd postări pe Facebook cu colegi care îi mulțumesc pentru că i-a învățat. Într-adevăr era foarte generoasă, împărtășea tot ce știa din meseria ei și a ajutat foarte mulți jurnaliști care erau la început de drum”.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a povestit că ”am văzut o emisiune cu Stelian Tănase și cu ea și chiar mă bucuram că uite iarăși face televiziune. Cristina a avut o afecțiune teribilă pentru toate necuvântoarele. A avut întotdeauna niște emisiuni fascinante. A fost întotdeauna îndrăgostită de filme de cinema. Avem așa o nostalgie față de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria”.

Claudiu Popa, de la Realitatea Plus și-a amintit ”M-am contrazis foarte mult cu Cristina Țopescu pe expresia «a pierdut lupta cu viața». Ea îmi spunea mereu «poți spune a pierdut lupta pentru viață» sau «a pierdut lupta cu moartea». Eh, în seara asta, nu știu ce să mai spun”.

Jurnalista Marie Jeanne Ion a comentat pentru același post de televiziune: ”În momentul în care ea a decis din motive de conștiință să părăsească platourile tradiționale, pur și simplu presa i-a întors spatele. Dar Cristina a continuat să facă presă. Este cel mai bun om de interviu pe care l-a avut presa națională. (...) Cristina este un om care a muncit toată viața, a fost plătită pentru munca ei, unei mai puțin just, uneori la justa ei valoare. Cristina muncea, nu avea probleme așa de grave financiare. Era o persoană luptătoare. Aș vrea să nu vorbim noi sau alți jurnaliști cu care Cristina a lucrat să nu vorbim la modul acesta. Cristina e un om onest, real, transparent și care de acum înainte se pare că nu mai este. O să rămână un vid în jurnalismul românesc din cauza dispariției ei”.