Ion Ștefan, propus la Dezvoltare, și Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, sunt două dintre nominalizările controversate ale Guvernului PNL. Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune despre Ion Ștefan că este "un manager desăvârşit, un om care a pus pe picioare o afacere pornită de la firul ierbii" și un "om cu o expertiză deosebită", iar pe Bogdan Gheorghiu îl caracterizează ca fiind "un om care ştie să administreze bugete și să asigure priorităţile în domeniul culturii".

Gheorghiu BogdanFoto: Camera Deputatilor

Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, despre două dintre propunerile de miniștri controversate în spațiul public - Ion Ştefan și Bogdan Gheorghiu.

Despre Ion Ștefan, deputat la primul mandat, Orban a spus că este "un om cu o expertiză deosebită, care poate să gireze cu profesionalism portofoliul de la Ministerul Dezvoltării și un parlamentar extrem de activ". "Este un om care ştie să analizeze sistemele, care ştie să administreze bugete, care ştie să evalueze situaţii de lucrări, care are capacitatea de a prioritiza proiectele de investiţii către administraţiile locale", a susținut premierul desemnat.

Despre ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, Orban a spus că are pregătire în domeniu și știe să administreze bugete: "A terminat actorie şi teatru, a lucrat în Direcţia de cultură o perioadă de timp, lucru care a fost omis în prezentarea biografiei domniei sale. A lucrat la Direcţia de cultură a judeţului Suceava. Este un om care a fost producător de emisiuni TV şi este un om care ştie să administreze bugete, ştie să asigure priorităţile în domeniul culturii şi mai ales un om deschis dialogului".

El a adăugat că este important ca la Ministerul Culturii "să existe un om sensibil la toată problematica din domeniul culturii".

CITEȘTE ȘI: