Ministrul propus pentru Cultură este deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, în vârstă de 44 de ani. La bază, este jurnalist și actor. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Gheorghiu a urmat cursurile Universității Ecologice București – Facultatea de Arte- Actorie, iar licența a susținut-o la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Actorie.

Gheorghiu BogdanFoto: Camera Deputatilor

Deputatul este cel care a pus bazele Teatrului Dramatic ”Bucovina”, proiect iniţiat după absolvirea Facultăţii de Arte-Actorie din cadrul Universităţii Ecologie din Bucureşti.

În CV-ul propriu, Gheorghiu arată că a fost realizator de emisiuni de televiziune și radio și managerul unui radio din Rădăuți. În anul 2002 a deschis stația locală de televiziune OTV Suceava. În 2005 a pus bazele postului TV Rădăuți, unde ulterior a fost manager. În anul 2007 a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV, unde a fost realizator, director de programe manager și proprietar al postului.

În anul 2016 a fost ales în Camera Deputaților pe listele PNL Suceava. Este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și membru din grupurile parlamentare de prietenie cu Uzbekistan, Portugalia și Spania.

Aflat la primul său mandat de parlamentar, deputatul Bogdan Gheorghiu a avut două interpelări către Guvernul Dăncilă, una dintre acestea fiind despre renunțarea la ora de vară.