Mama Luizei Melencu a refuzat, vineri, să plece de acasă în momentul în care jandarmii s-au dus la casa familiei pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice și ulterior a leșinat. Mai mult, bunicul Luizei s-a stropit cu benzină. Cei doi membri ai familiei au fost duși la spital, după ce anterior refuzaseră.

Mascati DIICOTFoto: DIICOT

UPDATE 21. 30: Mama și bunicul Luizei Melencu au ajuns la urgențe cu dureri în piept, iar bărbatul primește medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

”Pacientul prezenta criză hipertensivă. Amândoi prezentau dureri în piept, cu caracter anginos. Au fost admiși în aria de monitorizare a UPU. Sunt conștienți, stabili, dar prezintă în continuare dureri anginoase. Bătrânul a primit medicație pentru scăderea tensiunii. În urma rezultatelor pe care le vom primi, vom decide dacă pacienții vor rămâne internați sau nu. Vor rămâne în monitorizare până când nu vor mai reprezenta risc pentru viața lor. Am observat că sunt amândoi epuizați fizic și psihic. Bătrânul a și cedat. Există riscul de a face o complicație, la nivel pulmonar prin inhalarea vaporilor de benzină. Și acum miroase a benzină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova, unde au fost duși mama și bunicul Luizei.

Mama și bunicul Luizei au fost consultați de medicii de la Ambulanță după ce li s-a făcut rău în timp ce jandarmii se aflau în curtea lor ca să pună în aplicare un mandat prin care Monica Melencu trebuia dusă la sediul DIICOT Craiova pentru recoltarea de noi probe biologice.

Potrivit medicilor, cei doi prezentau o stare de lipotimie și trebuiau duși la spital pentru investigații suplimentare și pentru tratament. Cei doi au refuzat însă și s-au întors în curtea casei.

Bunicul Luizei s-a stropit cu benzină, fiind oprit de jandarmi, iar mama Luizei a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii.

Înainte de a se stropi cu benzină, bunicul a declarat că el și mama Luizei nu au vrut să plece cu jandarmii pentru că nu mai au încredere în nimeni.

La domiciliul familiei Melencu se află agenții procedurali și jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice.

Mama Luizei însă a refuzat să meargă. „Nu plec, să mă aresteze”, a spus mama Luizei. „Nu mergem nicăieri, să fie clar!”, a spus, la rândul lui, bunicul fetei, potrivit Mediafax.

Citește și:

Cazul Caracal. Mama Luizei Melencu a fost amendată de DIICOT cu 5.000 lei (surse)