Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, vineri, că mandatul de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice este o decizie judecătorească, iar familia Melencu beneficiază de consultanță juridică, ceea ce înseamnă că avocatul familiei ar fi trebuit să explice procedura de prelevare a probei ADN.

Felix BanilaFoto: AGERPRES

”Proba este absolut necesară. Dumneai a refuzat, motiv pentru care a fost invitată a doua oară, pentru că nu s-a prezentat nici a doua oară a fost amendată”, a declarat Felix Bănilă la Antena 3. Acesta a subliniat că mandatul de aducere a fost aprobat de judecător.

”Nu știu cum a decurs consultarea dintre avocat (...), procurorii de caz au solicitat un mandat de aducere. Acest mandat s-a pus în executare. Familia beneficiază de consultanță juridică”, a mai spus Bănilă.

Potrivit șefului DIICOT, procurorii au încercat să explice familiei despre ce este vorba, la fața locului fiind și un ofițer de poliție judiciară delegat să facă această activitate, iar ”activitatea trebuie să o desfășurăm conform legii, nu pot încălca nici ei legea”.

”Personalul medical care s-a prezentat ca urmare a apelului de la 112 va preciza că e o problemă medicală, cei însărcinați pentru mandatul de aducere vor consemna în consecință”, a declarat Bănilă.

Întrebat dacă prelevarea nu poate fi făcută și la casa familiei, Bănilă a spus că ”prelevarea se face de un personal autorizat, nu o face un procuror, este nevoie de prezența dumneaei într-un anumit loc”.

Mama Luizei Melencu a fost amendată de DIICOT cu suma de 5.000 lei pentru că nu s-a prezentat, joi, la sediul Direcției, deși a fost citată pentru a i se preleva probe biologice. Vineri, la domiciliul familiei Melencu s-au deplasat agenți procedurali și jandarmi pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a refuzat din nou să meargă la sediul Direcției și a leșinat. În același timp, bunicul Luizei a ales să se stropească cu benzină.