Ministerul Afacerilor Interne a comunicat, vineri seară, că magistrații au dispus Poliției și Jandarmeriei să o aducă la sediul DIICOT pe mama Luizei Melencu ”inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia”. De asemenea, potrivit comunicatului, MAI a dispus Poliției să ”ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziția instanței, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”. Precizările vin în contextul în care vineri, mama Luizei Melencu a ajuns la spital, după ce a leșinat certându-se cu agenții veniți să o ducă la sediul DIICOT pentru prelevarea de probe biologice.

HotNews.roFoto: Hotnews

MAI a transmis că astăzi, 27 septembrie, Tribunalul București, Secția I Penală, la solicitarea DIICOT, a emis un mandat de aducere a Monicăi Melencu din județul Dolj.

”În mandat, magistrații au dispus Poliției și Jandarmeriei să aducă la sediul DIICOT o persoană, inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia, pentru a fi ascultată într-o cauză penală și pentru prelevarea de probe biologice.

Având în vedere evoluția situației, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Inspectorului General al Poliției Române să ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziția instanței, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”, arată comunicatul MAI.