Joop V., cetățeanul olandez ce ar fi ucis-o vineri pe fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții era supravegheat de polițiștii olandezi în momentul în care s-a sinucis, intrând cu mașina într-un camion, scrie presa olandeză.

Accidentul in care s-a sinucis Joop VFoto: Captura YouTube

Luni, o echipă de filaj îl urmărea, fără a exista vreun indiciu că ucigașul îi observase pe polițiști, a spus parchetul olandez, potrivit Omroep Brabant. Echipa de polițiști aștepta România să aprobe arestarea lui Joop V., în condițiile în care, la acel moment, procurorii din Olanda erau în legătură cu autoritățile române.

Echipa de observație conducea ”cu o viteză normală, la o distanță potrivită de suspect”, când, la o intersecție presupusul ucigaș a intrat cu mașina într-un camion, murind pe loc. Șoferul camionului a fost rănit ușor.

O femeie din localitatea Escharen a declarat că a auzit zgomotul produs de accident pentru că a avut loc chiar în fața casei sale. Ea a ieșit imediat afară, unde a fost oprită de doi ofițeri de poliție din două mașini Audi negre. Aceștia i-au spus că au ajuns atât de repede pentru că îl urmăreau pe bărbat.

​Parchetul General a anunțat marți că în dosarul privind moartea fetiței de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) marți au fost făcute percheziții la locuința olandezului, dar și în apartamentul închiriat de bărbat în România.

Cetățeanul olandez suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani mai fusese în România de cel puțin patru ori, a declarat, marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu. El a spus că "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.

Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită "dovada oficială" că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere "decesul făptuitorului", dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Joop Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România.

Luni, înainte să se sinucidă Visscher și-a șters conturile de pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI: