​Suspectul în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Dâmboviţa ar fi stat mai mulți ani la închisoare în țara sa natală, pentru infracțiuni de natură sexuală, și călătorea des în România, a spus fosta logodnică a bărbatului pentru presa din Olanda. Femeia a mai mărturisit că nu a fost surprinsă în momentul în care a aflat că acesta ar fi ucis o fetiță.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia, care a vrut să-și păstreze anonimatul, a declarat că olandezul a cerut-o de nevastă la câteva luni după ce s-au întâlnit, relatează Digi24, citând presa locală.

Atunci, el i-a spus totul despre trecutul său. Ofițerul care îl supraveghea, pentru că era eliberat condiționat, l-ar fi obligat să facă aceste dezvăluiri.

Acum, când a auzit că fostul ei logodnic este acuzat că a ucis o fetiță în România, femeia spune că nu este deloc surprinsă. Cei doi erau despărțiți de mai bine de opt ani.

Bărbatul locuia într-un sat, în apropiere de granița cu Germania, la o fermă pe care o cumpărase în luna mai. Vecinii spun că se ferea de ei.

Principalul suspect în crima de la Dâmbovița a mai fost anchetat pentru agresiuni sexuale și violență, a spus șeful Poliției, Liviu Vasilescu.

Ministerul Public din Olanda a confirmat luni, într-un comunicat, că cetățeanul olandez căutat în România pentru crima de la Gura Șuții a murit, după ce, din câte se pare, a intrat în mod intenționat cu mașina, luni după-amiază, într-un camion.

Cetățeanul olandez suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) mai fusese în România de cel puțin patru ori, a declarat, marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu. El a spus că "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.

Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită "dovada oficială" că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere "decesul făptuitorului", dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.