Procuratura din provincia olandeză Brabantul de Nord a confirmat sinuciderea cetățeanului olandez suspectat de uciderea fetiței de 11 ani din Dâmboviţa, relatează presa locală. Autoritățile olandeze au transmis că bărbatul ar fi intrat intenționat cu mașina într-un camion pe o șosea din zona Escharen, sud-estul Olandei.

Masina suspectFoto: Captura video

Presa olandeză a relatat despre cazul bărbatului suspectat că a omorât o fetiţă în România, în localitatea Gura Şuţii din judeţul Dâmboviţa. Site-ul AD.nl, citat de Mediafax, a scris inițial că suspectul s-a aruncat în fața unui camion pe o șosea din zona localității Escharen.

Ulterior, autoritățile olandeze au transmis că cetățeanul olandez suspectat de uciderea fetiţei - un anume Johannes (numit și Joop) V., în vârstă de 46 de ani, potrivit publicației De Telegraaf - ar fi intrat intenționat cu mașina într-un camion pe o șosea din zona Escharen.

Poliția a presupus inițial că ar fi fost vorba de un accident, însă în cursul anchetei s-a stabilit că șoferul a vrut să se sinucidă.

Coliziunea a fost atât de puternică încât camionul s-a răsturnat pe marginea șoselei.

Bărbatul de 47 de ani a murit după ce a intrat într-un camion cu mașina sa, în apropiere de localitatea Escharen, în sud-estul Olandei, a relatat despre acest caz și agenția AFP.

"Cauzele exacte ale accidentului sunt în curs de investigare, dar se pare că bărbatul a intrat intenționat cu mașina într-un camion", a precizat procuratura locală, într-un comunicat.

Potrivit NOS, mass-media publică olandeză, bărbatul fusese reținut, dar ulterior eliberat din lipsă de probe.

Surse din cadrul Poliției Române, citate de Mediafax, au informat anterior că Johannes Visscher - principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani de la Gura Șuții - s-a sinucis în această după-amiază, în Olanda, aruncându-se în fața unui camion, informația fiind transmisă Poliției Române de autoritățile din acel stat.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez, iar Parchetul a anunțat că bărbatul este urmărit penal pentru trei infracțiuni - omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Olandezul a plecat sâmbătă din România.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, declara la Digi 24 că principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani a mai fost anchetat pentru infracțiuni sexuale și cu violență.

"În momentul de față e în lucru un dosar penal. Vă confirm că am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii, este cunoscut (cetățeanul olandez suspect în acest caz - n.r.) cu infracțiuni la viața sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului. Este un cazier al lui, e o chestiune a colegilor olandezi, figurează cu astfel de fapte în cazier", a spus Vasilescu.

Șeful Poliției Române a vorbit și despre faptul că cetățeanul olandez a plecat sâmbătă din România fără să fie împiedicat de către autorități. De asemenea, el a precizat că anchetatorii au luat legătura cu olandezul în jurul orei 19.50, când acesta era la Amsterdam. În acel moment nu era considerat suspect.

"L-am întrebat, neavând nicio suspiciune asupra lui – așa am procedat și cu ceilalți - dacă a fost în acea zonă și a recunoscut”, a spus șeful Poliției, care a precizat că bărbatul a declarat că a fost în România ca turist.