Cetățeanul olandez suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița este urmărit penal pentru trei infracțiuni - omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală, potrivit unor surse judiciare. Fetița de 11 ani din Gura Şuţii a fost dată dispărută vineri după ce a plecat de la şcoală, iar duminică a fost găsită moartă pe un câmp din apropierea localităţii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat pentru HotNews.ro că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un cetățean olandez suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița.

Întrebată dacă se pregătește solicitarea unui mandat european de arestare în acest caz, reprezentanta parchetului Dâmbovița a spus că decizia aparține procurorului de caz, dar cel mai probabil da.

Surse din Poliția Română au precizat pentru Mediafax că cetățeanul olandez se numește Johannes Visscher. Aceleași surse spun că bărbatul și-a închis telefonul încă de sâmbătă.

Cetățeanul olandez a fost lăsat să plece din țară pentru că nu era suspect, spun surse din Poliția de Frontieră. Reprezentanții Parchetului Dâmbovița susțin și ei că olandezul nu putea fi oprit pentru că la acel moment nu existau dovezi incriminatoare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat, pentru Mediafax, că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmbovița, a putut părăsi România la bordul unui avion, întrucât "la momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare”.

"La momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare. Cercetările nu-l indicau drept suspect”, a declarat Matei.

Camelia Matei a adăugat că analizele vor indica dacă fetița de 11 ani, răpită și apoi ucisă, a fost agresată sexual sau nu.

La rândul lor, surse din Poliția de Frontiera au precizat că polițiștii nu îl puteau opri să plece din țară deoarece olandezul nu era suspect și nici nu fusese dispusă o măsură preventivă pe numele lui.

Cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.

Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetiță a plecat sâmbătă din România.

CITEȘTE ȘI: Primele concluzii ale medicilor legiști în cazul fetiței ucise la Gura Șuții: a fost strangulată. Principalul suspect ar avea antecedente penale