Donald Trump a declarat marți că apreciază rezultatele luptei anticorupție din România, afirmând că președintele Klaus Iohannis „face o treabă foarte bună” în această privință.

Klaus Iohannis si Donald Trump, la Casa AlbaFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Întrebat de corespondentul HotNews.ro dacă în discuțiile bilaterale se va discuta și chestiunea luptei anticorupție, Donald Trump a apreciat că președintele Iohannis „face o treabă foarte bună”.

„Sigur că vom discuta (chestiunea corupției - n.r.). Cred că acesta este un om care poate rezolva problema corupției în România. Sunt unele țări minunate ca România, dar care au o problemă mare cu corupția și am auzit că ați făcut progrese uriașe”, a subliniat Trump.

„E o onoare să fiu aici cu președintele României, care este foarte respectat, a făcut o treabă extraordinară. Am auzit că vine un sezon politic în România, dar îmi imaginez că va merge bine. (...) Relațiile dintre SUA și România nu au mers niciodată mai bine decât acum”, a mai spus liderul american.

Klaus Iohannis a spus că îi va prezenta lui Trump „rezultatele foarte bune înregistrate de România în lupta anticorupție”.

Chestionat dacă se va discuta și chestiunea introducerii României în programul Wisa Waver, Trump a spus că problema a mai fost discutată și va mai fi discutată în continuare. „Am discutat mult deja, țările noastre au discutat, vom discuta și azi. E ceva la care ne gândim”, a spus Trump.

În privința companiei Huawei, întrebat dacă statele partenere ale SUA, ca România, trebuie să analizeze mai bine afacerile companiei chinezești înainte de lua o decizie privind infrastructurile critice, președintele Trump s-a declarat convins că „România va face acest lucru”.

De asemenea, întrebat dacă va veni în România, Trump a răspuns: „Mi-ar plăcea”.

Donald Trump și-a exprimat aprecierea și față de relațiile comerciale SUA-România. „Avem comerț mare cu România, ei cumpără, noi cumpărăm. Avem români în SUA, sunt oameni minunați, muncesc din greu și cu mult succes. Cred că-i știu pe majoritatea. Și ei iubesc și România, nu au uitat niciodată România”, a mai spus președintele american la întâlnirea cu liderul român, Klaus Iohannis, la Casa Albă.

Citește mai multe despre vizita lui Iohannis în SUA: