Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump. Șeful statului a fost primit de președintele SUA la Casa Albă la ora locală 14.00 (21.00, ora României), cei doi având apoi discuții tete-a-tete timp de aproximativ o oră. „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Oval, alături de Klaus Iohannis.

Donald Trump si Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

UPDATE 22:20 Discuțiile tete-a-tete, care erau prevăzut pentru o jumătate de oră, s-au încheiat după aproximativ o oră.

UPDATE 21:30 „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Oval, alături de Klaus Iohannis, despre care a spus că are „respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”.

Trump a adăugat că sunt foarte mulți români în Statele Unite, iar „americanii iubesc românii, au o relație foarte bună cu ei”.

„Acum avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic dintre România și SUA. Facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO și cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens”, a declarat, la rândul său, Klaus Iohannis, înaintea discuțiilor tete-a-tete.

UPDATE 21:10 Președintele Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă.

De la ora 21:45 sunt prevăzute convorbiri tete-à-tête cu Donald Trump în Biroul Oval.

Foto: Twitter/ The White House

Președinții Klaus Iohannis și Donald Trump vor adopta o declarație comună pentru întărirea relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și România.

Este pentru a doua oară, în actualele lor mandate, când preşedinţii Trump şi Iohannis au o întrevedere la Casa Albă, după întâlnirea din iunie 2017.

Energia, securitatea și parteneriatul strategic între România și SUA sunt principalele puncte pe care le va discuta Klaus Iohannis cu omologul american, Donald Trump.

Vizita la Washington a preşedintelui Iohannis vine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, după cum preciza recent Casa Albă.

Citește mai multe despre vizita lui Iohannis în SUA: