Liviu Dragnea s-a predat luni, în jurul orei 17:20, la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Din garajul subteran al blocului unde locuiește șeful PSD au ieșit două mașini cu geamuri fumurii, o Skoda și un Duster de culoare închisă, la interval de circa zece minute. În primă instanță, televiziunile de știri au plecat în urmărirea primei mașini, Skoda, dar șeful PSD se afla în Duster.

Dragnea in drum spre inchisoareFoto: Captura Romaniatv.net

UPDATE 17:20 Mașina a ajuns la penitenciarul din Rahova și a intrat pe poarta pușcăriei. Aici era așteptat de ziariști dar și de câteva zeci de curioși, dintre care unii au huiduit

  • Conform legii, Liviu Dragnea poate cere eliberarea condiționată după ce execută cel puțin două treimi (2 ani și patru luni) din durata pedepsei, dacă instanța consideră că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

UPDATE 17.08 Imaginile difuzate de televiziuni arată că Dragnea se află în mașina Duster.

Liviu Dragnea poartă o cămașă cu dungi verticale.

UPDATE: De menționat că, între timp, o altă mașină neagră cu geamuri fumurii a ieșit din imobilul în care locuiește Dragnea.

Mai multe persoane au strigat „La pușcărie!”. Mașina Skoda este în acest moment urmărită în trafic de echipe ale televiziunilor.

De asemenea, mai mulți pietoni au lovit cu pumnii în mașina în care s-ar afla Dragnea, când aceasta a oprit la semafor.

Avocat: Din acest moment, Liviu Dragnea poate fi încarcerat oricând

Instanța a trimis la Poliție mandatul de executare a pedepsei

Potrivit Codului de Procedură Penală, pedeapsa închisorii se în executare prin emiterea mandatului de executare. Mandatul de executare se emite de judecătorul delegat cu executarea în ziua rămânerii definitive a hotărârii la instanță.

În cazul în care cel condamnat se află în stare de libertate, odată cu emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, judecătorul delegat cu executarea emite şi un ordin prin care interzice condamnatului să părăsească ţara.

Pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de executare se trimit două exemplare organului de poliţie de la domiciliul sau reşedinţa condamnatului.

Pe baza mandatului de executare, organul de poliţie procedează la arestarea condamnatului. Celui arestat i se înmânează un exemplar al mandatului şi este dus la locul de deţinere cel mai apropiat, unde organul de poliţie predă celălalt exemplar al mandatului de executare.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare