Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare

de MH     HotNews.ro
Luni, 27 mai 2019, 13:39 Actualitate | Esenţial


LIVIU DRAGNEA
Foto: Facebook
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea trebuie să se predea astăzi la Poliție, pentru ca sentința să fie pusă în aplicare. În cazul în care nu se va preda, polițiștii vor merge la domiciliul său pentru a pune în executare decizia instanței.

Instanța supremă a menținut astfel decizia pronunțată în iunie 2018 de completul de 3 judecători, care l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Pedeapsa cu suspendare primită în dosarul referendumului a fost contopită cu cea de azi, astfel că Dragnea rămâne cu pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Completul de 5 de la Înalta Curte care a pronunțat luni decizia definitivă este format din judecătoarele Simona Daniela Enceanu, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Rodica Aida Popa și Luciana Mera, care ar urma să se pensioneze din 1 iunie.

Liviu Dragnea trebuie să se predea astăzi la Poliție, pentru ca sentința să fie pusă în aplicare. În cazul în care nu se va preda, polițiștii vor merge la domiciliul său pentru a pune în executare decizia instanței.

 • Conform legii, Liviu Dragnea poate cere eliberarea condiționată după ce execută cel puțin două treimi (2 ani și patru luni) din durata pedepsei, dacă instanța consideră că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.

În 21 iunie 2018, Liviu Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul care viza angajarea fictivă a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica - la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, lucrând de fapt la PSD Teleorman. DNA arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman și ar fi determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată la DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii instanței supreme notează că liderul PSD "a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute". De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.


Sentințele primite de ceilalți inculpați în acest dosar:
 • Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, achitare pentru abuz în serviciu.
 • Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.
 • Constantin Balaban este condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.
 • Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, achitare pentru abuz în serviciu.
 • Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.
 • Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.
 • Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea - achitată complet.

Minuta ședinței de judecată în care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare:

I. Admite apelurile declarate de inculpaţii Şefu Olguţa, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicuşor, Botorogeanu Adriana, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Marineci Ionel, Alesu Floarea şi Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr. 377 din 21 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală în dosarul nr.2628/1/2016. Extinde efectele apelurilor şi cu privire la intimatele inculpate Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Stoica Anisa Niculina. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale şi laturii civile cu privire la inculpaţii Şefu Olguţa, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicuşor, Botorogeanu Adriana, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Marineci Ionel, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi numai sub aspectul laturii civile cu privire la inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Stoica Anisa Niculina şi, rejudecând:

1. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c din Codul penal din 1969 aplicată inculpatei Şefu Olguţa, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor: - 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c din Codul penal din 1969; - 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din Codul penal. a) În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Şefu Olguţa pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) În baza art. 81 din Codul penal din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatei Şefu Olguţa prin sentinţa penală apelată pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, pe o durată de 3 ani, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinţa penală apelată.

2. În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Marica Valentina Mirela pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr.7 8/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal.

3. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c din Codul penal din 1969 aplicată inculpatului Balaban Constantin Claudiu, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor: - 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplic. art. 5 din Codul penal şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c din Codul penal din 1969; - 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. a) În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Balaban Constantin Claudiu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) În baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului Balaban Constantin Claudiu prin sentinţa penală apelată pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, pe o durată de 3 ani, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.

4. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare aplicată inculpatului Gheorghe Nicuşor în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor: - 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin.1 lit. d din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal şi art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală; - 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin. 1 lit. e din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal şi art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală. a) În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Gheorghe Nicuşor pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) În baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 luni închisoare aplicată inculpatului Gheorghe Nicuşor prin sentinţa penală apelată pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual prevăzută de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin. 1 lit. e din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal şi art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, pe o durată de 2 ani şi 3 luni, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.

5. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 861, art. 863 alin.1 şi 3 şi art. 864 din Codul penal din 1969 şi, în baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare aplicată inculpatei Botorogeanu Adriana prin sentinţa penală apelată, pe o durată de 4 ani, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 83 şi art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinţa penală apelată.

6. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 861, art. 863 alin.1 şi art. 864 din Codul penal din 1969 şi, în baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 3 ani închisoare aplicată inculpatei Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica prin sentinţa penală apelată, pe o durată de 5 ani, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 83 şi art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinţa penală apelată.

7. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 861, art. 863 alin.1 şi art. 864 din Codul penal din 1969 şi, în baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Marineci Ionel prin sentinţa penală apelată, pe o durată de 5 ani, reprezentând termen de încercare, în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 şi art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969 , pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.

8. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 6 raportat la art. 16 alin.1 lit. h din Codul de procedură penală, cu referire la art.741 din Codul penal din 1969 şi art. 5 din Codul penal, privind încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi, în baza art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Prodana (fostă Dragnea) Bombonica pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal.

9. Înlătură obligarea inculpaţilor Șefu Olguța, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicușor şi Prodana (fostă Dragnea) Bombonica la plata despăgubirilor civile, către partea civilă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi, în baza art. 25 alin. 5 din Codul de procedură penală, lasă nesoluţionată acţiunea civilă cu privire la aceştia.

Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi obligă inculpaţii, după cum urmează:
 • inculpatul Marineci Ionel în solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 634 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).
 • inculpata Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica în solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 5.617 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).
 • inculpata Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica în solidar cu inculpata Stoica Anisa Niculina la plata sumei de 460 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Stoica Anisa Niculina).
 • inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Botorogeanu Adriana, în solidar, la plata sumei de 60.205 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).
 • inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Stoica Anisa Niculina, în solidar, la plata sumei de 23.445 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Stoica Anisa Niculina).
Constată că, din suma de 108.612 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale cu care s-a constituit parte civilă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a fost achitată suma de 34.339 lei de către inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinței atacate care nu contravin prezentei decizii penale.

II. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cheltuielile judiciare determinate de soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru apelanta inculpată Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica şi intimata inculpată Stoica Anisa Niculina, în sumă de câte 1253 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru apelanţii inculpaţi Şefu Olguţa, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicuşor, Botorogeanu Adriana, Marineci Ionel, Alesu Floarea şi Dragnea Nicolae Liviu şi pentru intimata inculpată Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, în sumă de câte 313 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27 mai 2019.

Opinie separată:

În sensul admiterii apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpaţii Alesu Floarea, Balaban Constantin Claudiu, Botorogeanu Adriana, Dragnea Nicolae Liviu, Gheorghe Nicuşor, Marica Valentina-Mirela, Marineci Ionel, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa împotriva sentinței penale nr. 377 din data de 21 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, în dosarul nr.2628/1/2016, extinderii efectelor apelurilor inculpaţilor şi cu privire la inculpaţii Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Stoica Anisa Niculina şi desfiinţării sentinţei penale apelate, integral, şi trimiterii cauzei la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare de către un complet specializat, conform dispoziţiilor art.29 din Legea nr.78/2000.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34143 vizualizari

 • +5 (9 voturi)    
  incepe prost... (Luni, 27 mai 2019, 13:52)

  liviu_ [utilizator]

  achitat si iar achitat...

  sper as ma insel tar tare imi e ca astia vor sa-l albeasca pe hot...
  • +31 (33 voturi)    
   m-am inselat (Luni, 27 mai 2019, 14:08)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   URAAAAAAAA !!!
   • +27 (27 voturi)    
    Sa speram ca nu se termina aici (Luni, 27 mai 2019, 15:05)

    FMM Dragnea [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Urmeaza TelDrum, Fortalezza, Belina si beneficiarii furturilor adica: STEFAN VALENTIN DRAGNEA si ALEXANDRA DRAGNEA. La ei se afla o mare parte din bani, Stefan are si deturnari de bunuri din proprietatea statului.
    Nu uitati si de Dosarul Revolutiei si de GENERALUL DRAGNEA, SPION KGB si ACTUALMENTE GENERAL ROMAN DE ARMATA!!! Cum e posibil asa ceva?
    • +1 (1 vot)    
     Comment sters de user (Marţi, 28 mai 2019, 9:58)

     complet_ret [anonim] i-a raspuns lui FMM Dragnea

    • -1 (1 vot)    
     Ai visat uat azi noapte? (Miercuri, 29 mai 2019, 13:32)

     SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui FMM Dragnea

     Ai visat urat azi noapte?

     PE CE TE BAZEZI?
   • +9 (11 voturi)    
    OLEEEEE (Luni, 27 mai 2019, 15:36)

    CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    OLEEEEE, Ole, Ole, Oleeeee
    liviu dragnea nu mai e!!!!!

    NU MAI E NIMIC!!!!!
    • +7 (7 voturi)    
     Da, (Luni, 27 mai 2019, 15:44)

     2016 [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

     Dragneev este un niimic! O omida taratoare!
     • -1 (1 vot)    
      Vanghele, potoleste-te! (Miercuri, 29 mai 2019, 13:37)

      SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui 2016

      Vanghele, potoleste-te!
      Urasti ceea ce esti.
   • +9 (9 voturi)    
    Da, dar pacat (Luni, 27 mai 2019, 16:10)

    fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    ca judecatorii n-au avut suficient sange in vene incat sa nu astepte terminarea alegerilor pentru a se pronunta. Asa, nu fac decat sa lase loc pentru speculatii: daca psd castiga alegerie cum ar fi fost sentinta? Iar asta e justitia pentru care am iesit ieri la vot.
    As fi vrut sa vad niste judecatori mai curajosi.
    • +9 (9 voturi)    
     Poate i-a amenintat ca ii omoara (Luni, 27 mai 2019, 16:36)

     FMM Dragnea [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

     Nu il subestima pe Dragnea. Acolitul sau, Stefanescu, e liderul Clanului Sportivilor. Acest clan persista de ani de zile si sunt neatinsi. Au conexiuni puternice cu cei de la Brigada Vlad Tepes, serviciul antitero al Jandarmeriei, de unde primesc suport informativ, ponturi, interceptari de convorbiri telefonice etc. Sunt o mafie f bine inchegata si greu de dat jos. Sintile n-a fost pus degeaba acolo, e om de legatura cu Dragnea. Trebuie destructurati rapid, acolo e o cloaca f mare care ar fi urmat sa preia rolurile SPP.
     • -1 (1 vot)    
      Vrajeala de doi bani ... (Miercuri, 29 mai 2019, 13:31)

      SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui FMM Dragnea

      Ai visat azi noapte?
      De unde ai scos+o cu Clanul Sportivilor?
   • +11 (11 voturi)    
    Condamnat (Luni, 27 mai 2019, 16:19)

    Jolly Roger [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Este condamnat pentru cele doua angajari fictive. Bun!

    Dar mai e o buba.
    Nu numai la Dragnea, ci la toti baronii, baronasii si baronutii din tara.
    Angajarile pe bani frumosi pentru oameni care chipurile se si duc la serviciu, chiar daca nu fac nimic!

    Acolo cum facem curatenie?
    • 0 (0 voturi)    
     Hai ca tu le stii pe toate in tara asta. (Miercuri, 29 mai 2019, 13:36)

     SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

     Nu vrei sa te faci pro-curor?
  • +17 (19 voturi)    
   gata, s-a citit sentinta: (Luni, 27 mai 2019, 14:28)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   3 ani si jumatate cu executare.
   Este putin, dupa parerea mea ptr ca tot atat primise si in prima instanta. ICCJ traditional da pedepse mai mari decat au dat instantele inferioare ptr ca se adauga un ,,comision de deranjare a justitiei''.
   oricum, e clar: epoca Dragnea a apus. Chiar daca va face doar 2 ani cu executare, cand va iesi nimeni nu se mai uita la el.
   • +13 (15 voturi)    
    Putin (Luni, 27 mai 2019, 15:08)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Trebuia sa i se dea cu BONUS pentru toata mizeria facuta in ultimii ani, cand s-a folosit abuziv de putere si de institutiile statului ca sa se scape.
    • +5 (5 voturi)    
     Cand iese, isi va cheltui banii furati (Luni, 27 mai 2019, 15:27)

     FMM Dragnea [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

     Asta daca nu dam in el cat timp e la pamant.
     Familia o va duce chiar bine.
     • +6 (6 voturi)    
      e posibil sa ii gaseasca si alte (Luni, 27 mai 2019, 16:14)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui FMM Dragnea

      dosare...inceputul e mai greu. Insa, odata sfarsit inceputul, restul vin de la sine. Il va controla DNA-ul de nu mai stie de el...Parerea mea e ca ii vor mai face multe dosare lui Liviu Dragnea cat va fi in puscarie. Asa au patit si Cristi Borcea, Mazare, Adi Nastase si altii: s-au trezit cu dosar peste dosar. Si, ce e mai rau ptr el, nu se mai poate apara decat ca om normal; adio presiuni pe justitie si alte marlanii pe care le facea ca din postura de presedinte al Camerei deputatilor.
      Din momentul de fata Dragnea e drumet in calea lupilor...poate fi oricand mancat de tot.
   • 0 (0 voturi)    
    Crezi? (Miercuri, 29 mai 2019, 13:35)

    SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    TU esti cinstit? N-as crede.
    Ce-mi place ca unii condamna cu mânie proletara ...

    Pacat, istoria se cam repetă ...

    Ps. Comision de deranj. Auzi la el? Bai aiuritule, du-te la plimbare!
  • +4 (4 voturi)    
   l-au albit (Luni, 27 mai 2019, 14:45)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   fac pariu ca nu mai are fir de par negru in cap.
  • +3 (3 voturi)    
   Oare ? (Luni, 27 mai 2019, 16:05)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Oare il scapa CCR?
 • +32 (34 voturi)    
  M**E PSD (Luni, 27 mai 2019, 14:06)

  un oarecare [utilizator]

  Mazeta unde esti mah sa te ...iau in brate!

  Am stat 6 ore la protest in P-ta Victoriei la -15 grade.
  Am stat 8 ore la coada la vot ieri si tot nu am apucat sa votez.

  Am meritat fiecare secunda!

  Nu am asteptat ultimul episod din GoT cum am asteptat episodul asta de proces!
  • +9 (9 voturi)    
   Mazeta era pe aici mai devreme... (Luni, 27 mai 2019, 15:01)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

   La fel si cucuveaua. Mai ca-mi vine sa-i respect pentru ca-si asuma barbateste, spre deosebire de ceilalti care au disparut fara urma, in frunte cu atotstiutorul newlook. Ne vor lipsi explicatiile lui "ca pentru prosti". De fapt pentru prosti, ca cei cu minim doi neuroni nu puneau botul la harnelile lui.
 • +10 (10 voturi)    
  Inchin o bere pt aceasta decizie (Luni, 27 mai 2019, 14:10)

  bigbrother [utilizator]

  Nu ma bucura raul unui om dar povestea asta a trenat nepermis de mult si a creat numa' probleme, ultimii trei ani au fost un cosmar fara sfarsit din cauza acestui individ si a golanilor care l-au ajutat.

  Felicitari judecatorilor care si-au facut treaba si la cat mai multi astfel de gusteri in spatele gratiilor, Dragnea e doar varful piramidei.
 • +18 (18 voturi)    
  Ai iesit (Luni, 27 mai 2019, 14:13)

  mosgerula [utilizator]

  din politica ca un prost Livache.Vei intra la parnaie ca un idiot.PARTY AT MY HOUSE!!!
 • +12 (12 voturi)    
  Istorie! Istorie! Istorie! (Luni, 27 mai 2019, 14:13)

  Intermezzo [utilizator]

  E de necrezut cum societatea romaneasca, cazuta la podea in knock-down a reusit sa se ridice si sa-l trimita pe Dragnea in knock-out. Numai de n-ar face iarasi vreo magarie la fel de istorica cei de la CCR. Simt ca tremura carnea pe ei de frica la unele personaje precum Carmen Dan , cobra cu ochelari Adina Florea si manechinul agitat de la Senat. Bine le-a spus Vladimir Tismaneanu: "Veti ajunge dupa gratii , mama voastra de pramatii! "
 • +5 (7 voturi)    
  Victorie ! (Luni, 27 mai 2019, 14:14)

  dorin23231358089410391 [utilizator]

  Lista este lunga,
  Sper din tot sufletul sa fie urmat de multi altii !

  Bravo justitiei din Romania !
  Onoare si cinste !
 • +6 (6 voturi)    
  VICTORIE ! (Luni, 27 mai 2019, 14:17)

  dorin23231358089410391 [utilizator]

  Sper din tot sufletul sa urmeze multi altii !
  Este loc destul pt. scursuri !

  Cinste si onoare justitiei din aceasta tara !
 • +7 (9 voturi)    
  si pentru cei 3 ani in care a schilodit tara (Luni, 27 mai 2019, 14:22)

  rov [utilizator]

  cine plateste?
 • +7 (7 voturi)    
  hehe (Luni, 27 mai 2019, 14:29)

  transpenibilus [utilizator]

  mazeto, simplex, prec, bre kuzmin de ce va tremura barbiile?
 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 mai 2019, 14:30)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 mai 2019, 10:14)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 mai 2019, 14:31)

  [anonim]

  • -4 (6 voturi)    
   Baiete, tu stii ce e aia cumularea pedepselor? (Luni, 27 mai 2019, 14:52)

   SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui

   Baiete, tu stii ce e aia cumularea pedepselor?

   As zice ca nu stii.
  • +3 (3 voturi)    
   La noi (Luni, 27 mai 2019, 15:47)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui

   nu se cumuleaza. Se aplica cea mai mare, asa ca sultanul malefic face doar 3.5 ani de inchisoare. Daca eram in USA, avea 3.5 + 2 ani de inchisoare.
  • +3 (3 voturi)    
   le-au contopit (Luni, 27 mai 2019, 16:19)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui

   intr-o singura pedeapsa. Iar acesta e un mare of al meu, judecatorii puteau sa ii dea 3 ani si jumatate ptr asta si sa ii faca si pe precedentii, care erau cu suspendare.
   Pot sa spun chiar ca judecatorii au dat dovada de umanism si intelegere fata de Liviu Dragnea, ii puteau cumula pedepsele. Pana la urma el este un recidivist.
 • +10 (12 voturi)    
  Mazeta, (Luni, 27 mai 2019, 14:38)

  Ozmo [utilizator]

  I-ai facut bagajul cariatului ?
  In sfarsit, terminam cu prostiile astea de rosii, pesti, contracte in lei, multinationale care trimit oamenii in strada, legile justitiei, etc.
  Hai sa vedem acum noul rege! A iesit prost ptr cariat, ca sa nu iasa bine ptr PSD . Moshu cu a 5a nevasta ce face? Ii duce pachetele cariatului ???
 • +4 (6 voturi)    
  atentie la neatentie (Luni, 27 mai 2019, 14:39)

  Itsoc [utilizator]

  referendumul pe amnistie si oug nu e inca validat de CCR.
  Viorica e in sedinta de guvern.
  UN OUG de amnistie poate veni oricand.
  Carmen Dan e gata sa scoata toata jandarmeria in strada.

  Exista un vid de putere in Ro ca la revolutie, atentie la ce se intampla dar mai ales atentie la neatentie.
  • +2 (2 voturi)    
   nu mai au curaj sa dea nicio amnisitie (Luni, 27 mai 2019, 16:19)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Ar insemna sinucidere....daca fac asa, pana la alegerile din 2020 vor fi praf si tandari.
 • +6 (6 voturi)    
  O sa fie "Mai aproape de [oameni]" ... (Luni, 27 mai 2019, 14:40)

  LoBa [utilizator]

  ... puscariasi. I-a facut loc Tudorel in inchisori :P
 • +3 (3 voturi)    
  Am castigat.... (Luni, 27 mai 2019, 14:41)

  paonipao [utilizator]

  o batalie!
  La mai mare...sper sa mai ia inca un an din cealalta sentinta (cea cu suspendare)!
  Speram sa castigam si razboiul cu psd ciuma rosie!
 • +4 (4 voturi)    
  Mai vreau doar o știre: (Luni, 27 mai 2019, 14:44)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  „Liviu Dragnea, ridicat de polițiști de la locul de muncă”, să îl pună cătușele nenorocitului de față cu tot parlamentul.
 • 0 (4 voturi)    
  Ce lume !! (Luni, 27 mai 2019, 14:44)

  geag [utilizator]

  Smecherii stau la puscarie si fraierii afara
 • +4 (6 voturi)    
  Perfect! (Luni, 27 mai 2019, 14:45)

  Remarque [utilizator]

  Game over. O noua era incepe in politica.
  • -3 (5 voturi)    
   Începe o noua eră (Luni, 27 mai 2019, 16:23)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Remarque

   Era mai bine înainte.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 mai 2019, 14:49)

  [anonim]

 • +6 (8 voturi)    
  Mai avem deci si judecatori corecti! (Luni, 27 mai 2019, 14:55)

  V. Istina [utilizator]

  Bravo lor, si le multumim ca nu au cedat!

  Asta este adevaratul patriotism.
 • -10 (22 voturi)    
  Se desprind doua concluzii din aceasta (Luni, 27 mai 2019, 15:09)

  xrogo [utilizator]

  condamnare:
  1.Dragnea a fost atat de puternic si adversarii sai din PSD si din opozitie atat de slabi incat a fost nevoie de un dosar subtire si de niste judecatori influentabili pentru a fi scos din joc, cititi motivarea, cica a fost condamnat pentru conduita ilegala, imorala si antisociala!
  2.Justitia romana si-a dovedit inca o dat interdependenta de politic, daca era asa de vinovat nu se faceau atatea amanari, s-a asteptat rezultatul alegerilor si imediat instanta s-a dat cu partea mai puternicahala instanta, curajosi judecatori!
  Sunt foarte curios catre cine se va indrepta acum demonizarea facuta de opozitie, pana acum era simplu, Dragnia era demonul?
  • -7 (11 voturi)    
   Simplu (Luni, 27 mai 2019, 15:33)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Urmatorul presedinte al PSD...
   • +10 (10 voturi)    
    Simplu. (Luni, 27 mai 2019, 16:08)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Nu mai puneti in fruntea PSD tot felul de borfasi, hoti si persoane cu probleme penale.

    Stiu, este greu sa gasesti asa ceva in PSD.

    Apropos, nu mai mori de ras?... Vai de capul vostru de gainari...
    • -1 (1 vot)    
     Termina-te (Marţi, 28 mai 2019, 12:53)

     Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Termina-te ma ca oricine e pus sef la PSD si conduce partidul spre victorie in alegeri i se vor face automat dosare penale, tocmai pentru a alimenta senzatia asta ca toti PSD-istii sunt corupti.

     Ai mai auzit ceva de dosarele lui Ponta de cand nu mai e sef la PSD si Prim Ministru? S-a retras la timp...

     Nu iti mai face tu griji pentru rasul meu. Mai sunt alegeri si in viitor.
  • +12 (14 voturi)    
   Concluziile sunt urmatoarele: (Luni, 27 mai 2019, 15:46)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   1 - un borfas a luat tara pe persoana fizica (institutii intregi, inclusiv CCR, au lucrat numai pentru el) si timp de 2 ani nu a facut altceva decat sa loveasca in justitie, astfel incat sa scape de o condamnare pentru o fapta de .. borfas marunt.

   2 - De acord ca sentinta trebuia data de mult. Aceeasi sentinta. Dar, cand s-a ajuns la pronuntarea sentintei, e bine ca sentinta s-a dat dupa alegeri, caci altfel judecatorii ar fi fost acuzati (inclusiv de catre cei ca tine) ca vor sa influenteze rezultatul alegerilor. Dupa care, venea partea aia cu statul paralel etc etc... E bine si ca PSD a luat procentele pe care le-a luat, caci daca avea in jur de 40% si sentinta era aceeasi, iar ati fi spus ca statul paralel vede ca "poporul il iubeste pe dracnea si PSD" si vrea sa rastoarne rezultatul "votului democratic" etc etc...

   3 - dracnea nu a fost puternic. Si-a pus niste oameni in fruntea unor institutii (cum e alde Carmen Dan) si prin acesti oameni, institutiile respctive au lucrat pentru el, comitand tot felul de abuzuri (vezi actiunile jandarmeriei);

   4 - tot discursul demonizator despre Europa, despre demonstrantii anti PSD etc al lui dracnea, plin de minciuni, n-a tinut si n-a avut rezultatul scontat, cu tot cu ajutorul acelor consilieri israelieni;

   5 - toate pronosticurile voastre, inclusiv ale PSD-istilor, au demonstrat cat de rupti de realitate sunteti. PSD, dracnea si ciracii lui au crezut ca mituind cu salarii etc lumea o sa accepte toate abuzurile, nesimtirile si minciunile lor. Spun "mituind", caci a asa a fost in capul lor, dovada si reactia lui Radulescu mitraliera: "Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel. Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR. Dacă le place ce măsuri propune PNL şi USR să rămână cu ele“, a declarat Rădulescu." Cu alte cuvinte, " sa ne dea mita inapoi".

   6 - dracnea a fost condamnat pentru "instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual".
  • +7 (7 voturi)    
   Si sa-ti si explic .. (Luni, 27 mai 2019, 16:06)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ...de ce dracnea nu a fost un om puternic.

   Un om puternic nu are nevoie sa minta, un om puternic nu are nevoie sa-si dea legi si sa modifice legi pentru a-i fi lui bine. Un om puternic este altruis si nu confisca tara si partidul pentru interesul lui, nu sacrifica partidul doar ca sa-si rezolve problemele personale. Si, in primul rand, un om puternic isi accepta greselile si raspunde pentru ele.

   dracnea a intrat in politica asa, ca un gainar, a ajuns in varf ca un gainar si pleaca din politica tot ca un gainar.

   Cei care il admira si care il apara, nu sunt si ei, la randul lor, decat niste gainari.
 • +9 (9 voturi)    
  Buna traditie (Luni, 27 mai 2019, 15:09)

  strelka [utilizator]

  Buna traditie a unui grup infractional organizat, sa isi piarda presedintii in beciurile puscariei . Poate nu e doar o intamplare, o fi ceva care ii trimite acolo, poate caracterul mafiot al organizatiei...
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 mai 2019, 15:31)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  ar trebui sa dam atentie (Luni, 27 mai 2019, 15:49)

  Coco Whistle [utilizator]

  unei situatii politice diferite in care se alfa romania. un psd + alde cu programe de guvernare care nu s-au aplicat si nu le controleaza nimeni. romania are nevoie de guvern nou, cu reguli noi, astfel incit indiferent de culoarea politica, administratia sa fie trata egal in favoarea cetatenilor. infractorii si cei care nu sint in slujba cetatenilor trebuie sa inteleaga ca trebuie sa plece. asistatii trebuie sa munceasca ca sa isi permita o piine pe masa si un trai decent. fara o educatie sanatoasa cu oameni noi nu realizam nimic in tara asta pe termen lung.
 • -11 (11 voturi)    
  Simplu: il facurati martir (Luni, 27 mai 2019, 16:10)

  Irina25 [utilizator]

  Altii au furat sute de milioane de euro, si sunt bine merci. Iar pe Dragnea l-au infundat pentru "angajari fictive".
  • +3 (3 voturi)    
   sigur ca da, si marmotaa.... (Luni, 27 mai 2019, 17:23)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   si pe Al Capone l-au bagat la inchisoare pentru evaziune fiscala nu pentru ca era seful mafiei. este mult mai important ca aceste specimene sa fie condamnati cu executare decat este sa le demonstrezi tot ce au gresit pentru ca ar fi pierdere de timp si energie pentru un sistem de justitie oricum supra-incarcat.
  • +2 (2 voturi)    
   Asta-i viata. (Luni, 27 mai 2019, 17:51)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Altii, ca de exemplu nea varanu', au fost condamnati pentru sute de milioane furate. Dar "martirii" gen dracnea, prin institutiile statului, refuza sa recupereze banii furati.

   In alta ordine de idei, un gainar nu are cum sa fie martir. Oricat ati vrea voi, borfasii. Nu exista martiri aici, ci doar gainari prinsi si condamnati pentu gainariile facute. Simplu.
 • +1 (5 voturi)    
  Romania (Luni, 27 mai 2019, 16:11)

  noi2013 [utilizator]

  Se bucura o mare parte din tara ca intra Dracnea la puscarie...aceeasi tara s-a bucurat cand a intrat Nastase, apoi Voculescu, plus multi alti politicieni...

  Si totusi Romania nu este nici mai buna, nici mai prospera...oare de ce?

  Spunea un comentator strain ca in Romania problema nu e coruptia, ci prostia.... si s-ar putea, din pacate, sa aiba dreptate.

  Romania nu are nicio viziune, nicio directie, dar toata lumea se preocupa cine intra si iese din puscarie. S-ar putea sa fie nevoie de mult mai mult decat atat pentru a ajunge acolo unde visam
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 mai 2019, 16:14)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  in sfarsit (Luni, 27 mai 2019, 17:15)

  g01an [utilizator]

  nu este nicio victorie. este doar o revenire la normalitate.

  nu ma pot bucura, pot doar sa-i urez sa aiba parte de aceleasi conditii de care au parte romanii internati in spitalele de stat, nimic mai mult, nimic mai putin.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 mai 2019, 10:48)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Condamnarea lui Dragnea (Marţi, 28 mai 2019, 13:22)

  Cornel Franți [anonim]

  Consider condamnarea lui Liviu Dragnea doar o digresiune a PSD cu scopul de a-l victimiza.Decizia CC de peste cateva zile il va scoate de acolo mai glorios ca oricand.PSD este un maestru al manipularii.Nu va bucurati,sau intristati degeaba.Ganditi-va la expresia lui Lapusneanu ;"M-ati popit voi,dar cand voi iesi de aici pre multi am sa popesc si eu".Va imbratisez cu dragoste patriotica.
 • 0 (0 voturi)    
  Ref.:Incarcerarea lui Dragnea. (Marţi, 28 mai 2019, 13:37)

  Cornel Franți [anonim]

  Incarcerarea lui Dragnea este o mare manipulare,facuta de PSD cu scopul de a-l victimiza.Peste cateva zile,CCR,prin Decizia ce o va da cu privire la constituirea completurilor de 5 judecatori,il va scoate de acolo pe Dragnea triumfator si tocmai bun de a candida la Presedintie.Nu va bucurati degeaba.Va imbratisez cu dragoste patriotica.
 • +1 (1 vot)    
  iohannis la puscarie (Marţi, 28 mai 2019, 14:03)

  mUIeIohaNniS [utilizator]

  Stati linistiti ca intra si Iohannis la bulau! Citat din "werner" : " Hotii si penalii nu au ce cauta in fruntea tarii ci la puscarie",corect,hotul striga hotul... Sa ne zica si noua de casele alea,poate ne lamureste intr-un final:)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by