Bărbatul de 39 de ani, acuzat că a violat o fată de 10 ani într-o scară de bloc din Galați și apoi a întreținut relații sexuale cu un adolescent pe faleza din Brăila, a fost eliberat din închisoare în luna decembrie, în baza legii recursului compensatoriu, relatează Mediafax.

AgresorFoto: IPJ Galati

Bărbatul care a violat o fetiță de 10 ani într-o scară de bloc din Galați, apoi a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un adolescent pe faleza din Brăila a fost eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu.

Individul are un trecut plin de infracțiuni, cele mai multe fiind atacuri sexuale. În decembrie 2018, el a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu, cu aproape un an înainte de termen.

Începând din anul 1997 el a fost condamnat pentru furt, tâlhărie, corupere sexuală, perversiune sexuală şi lipsire de libertate.

„Trecutul infracţional al inculpatului a debutat în anul 1997, printr-o condamnare pentru comiterea infracţiunii de furt. În anul 2003, inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de tâlhărie. Prin sentinţa penală nr. 549/ 2009, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care perversiune sexuală şi lipsire de libertate. În anul 2013, inculpatul a fost reţinut și condamnat (...) pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care corupţie sexuală, perversiune sexuală și lipsire de libertate. Prin aceeaşi sentinţă penală, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 8 ani şi 6 luni. În decembrie 2018, acesta a fost eliberat, în baza Legii nr. 169/2017, câştigând 342 zile”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Georgiana Streche.

Avocatul care îl reprezintă pe bărbatul acuzat de viol spune că bărbatul și-a recunoscul faptele în fața judecătorului, iar decizia instanței privind arestarea preventivă este justificată.

„Şi-a recunoscut vinovăţia, a povestit în detaliu ce a făcut. A fost destul de sincer în faţa instanţei. Şi instanţa pe bună dreptate l-a arestat, pentru că reprezenta într-adevăr un pericol şi nu putea fi lăsat în libertate. (...) A cerut clemenţă din partea instanţei, a regretat, mai mult de atât nu ştiu ce putea face. Din punctul meu de vedere, reprezenta un pericol public, tocmai ce fusese eliberat de vreo două luni de zile. După două luni să faci asemenea fapte, cred că judecătorul a adoptat o soluţie corectă”, a declarat presei, avocatul Cosmin Peneoașu.

Polițiștii gălățeni au căutat un bărbat bănuit că, marți dimineață, a agresat sexual o fetiță de 10 ani, în scara unui bloc din orașul Galați. Potrivit polițiștilor din Galați, în timp ce mergea pe o stradă din orașul Galați, o fetiță de 10 ani a fost abordată de un bărbat necunoscut, care a condus-o în scara unui bloc și a agresat-o sexual.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un adolescent pe faleza din Brăila.