Tudorel Toader: Înainte de a vorbi despre o Ordonanță de abrogare a legii recursului compensatoriu, ar trebui ca inițiatorii și avizatorii legii să suporte consecințele

de MH     HotNews.ro
Luni, 14 ianuarie 2019, 14:36 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Digi24
​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, pentru HotNews, legat de solicitarea USR ca Guvernul să emită o Ordonanță de Urgență pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, că va analiza o astfel de cerere când o va primi personal, deși nu el este cel care ar trebui să ia o asemenea decizie: "Ce, este treaba ministrului Justiției să dea ordonanțe?". Tudorel Toader a mai susținut că, înainte de a vorbi despre adoptarea unei astfel de Ordonanțe, ar trebui ca "inițiatorii și avizatorii acestei legi să își asume consecințele ei".

Ministrul Justiției a susținut că el nu a primit nicio solicitare pentru adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, el reluând declarațiile potrivit cărora responsabilii pentru acest act normativ sunt guvernarea tehnocrată și CSM, în componența anterioară. "Eu nu am primit o astfel de solicitare. În al doilea rând, aș vrea să se clarifice parcursul legislativ privind recursul compensatoriu - cine l-a inițiat, fosta guvernare tehnocrată, cum l-a avizat CSM-ul în componența anterioară, care a zis că zilele ar trebui să se considere ca executate efectiv, și nu să dea beneficiu la liberarea condiționată, cum a fost adoptată legea de Parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce am devenit ministru", a declarat Tudorel Toader, pentru HotNews.

Întrebat insistent dacă ia în calcul să își asume adoptarea unei Ordonanțe pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, Tudorel Toader a spus că nu el este cel care ar trebui să își asume o astfel de decizie.

"Ce, ministrul dă o Ordonanță? (...) Mai întâi să își asume consecințele legii inițiatorii și avizatorii acestei legi, cei care pe parcurs au modificat-o", a adăugat ministrul Justiției.

Anterior, ministrul Justiției a postat pe Facebook un mesaj în care insistă că legea a fost inițiată în timpul guvernării Cioloș, adoptată de parlament și intrată în vigoare la scurt timp după ce el a devenit ministru.


Legea recursului compensatoriu prevede că deținuții încarcerați în condiții inumane - în special acestea referindu-se la spațiul din penitenciar - beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

188 dintre deținuții eliberați în baza legii recursului compensatoriu s-au reîntors în închisori după ce au comis noi crime, tâlhării, violuri

Ministerul de justiție a precizat, într-un răspuns oficial la o interpelare adresată de deputatul PNL Florin Roman, că 188 dintre deținuții eliberați în baza legii recursului compensatoriu s-au reîntors în închisoare după ce au comis tâlhării, violuri, crime, tentativă de crimă. ​

Potrivit MJ, în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberați condiționat, în baza legii 10.880 de deținuți. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit in unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime și tâlharii.

Roman a declarat duminică seară că va depune un proiect de lege care prevede că persoanele care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile legii.

Și liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a scris luni că "se impune de urgență" ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu.

"Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă," susține aceasta.

Istoria proiectului

Guvernul condus de Dacian Cioloș, cu Raluca Prună ministru al Justiției, a adoptat, în ultima luna de mandat, pe data de 23 noiembrie 2016, proiectul de lege privind recursul compensatoriu, care prevedea în esență scăderea a 3 zile din pedeapsa la fiecare o lună de închisoare executata în condiții precare. Acest proiect a fost clasat de către parlament pentru că pana la finalul legislaturii nu a fost pus pe ordinea de zi.

Ulterior, legea recursului compensatoriu a fost printre primele depuse guvernul condus de Sorin Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017, atunci când ministru al Justiției era Florin Iordache, și a suferit o serie de modificări în parlament până la adoptarea acesteia în mai 2017.

Principala prevedere este aceea că deținuții încarcerați în condiții necorespunzătoare beneficiază de 6 zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

Proiectul a fost contestat de PNL și USR la Curtea Constituțională, care însă a decis că acesta este constituțional.

Prevederile legii se aplică pentru persoanele întemnițate începând cu anul 2012.

Cum au definit cei din Comisia juridică ce înseamnă "condiții necorespunzătoare" de detenție:

a) cazarea intr-un spatiu mai mic sau egal cu 4mp/detinut, care se calculeaza excluzând suprafața grupului sanitar și a spațiilor de depozitare a alimentelor, prin împărțirea suprafeței totale a camerei de deținere la numărul de persoane cazate în camera respectivă.

b) lipsa accesului la activitati în aer liber;

c) lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație;

d) lipsa temperaturii adecvate a camerei;

e) lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază precum și a cerințelor de igienă.

f) existenta infiltrațiilor umezelii mucegaiului în peretii camerelor de detenție.


Legea recursului compensatoriu a fost adoptată pe 9 mai 2017 de Camera Deputaților cu 175 voturi "pentru" - PSD, ALDE, UDMR, minorități și un deputat PNL, Ioan Cupșa (membru în comisia juridică), 85 "contra" - PNL, USR și 3 de la minorități, și 20 de abțineri - câte 2 de la PSD, PNL, câte unul de la UDMR, ALDE, minorități și 13, adică toți, de la PMP. Vezi aici votul

Scandalul Raluca Prună vs. Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună susţine că Tudorel Toader era deja ministru când proiectul privind recursul compensatoriu a fost discutat în Parlament, iar acesta avea obligaţia să se opună modificărilor "care au condus azi la consecinţe grave pentru siguranţa cetăţeanului". Prună mai spune și că "Toader putea să retragă la orice moment proiectul de lege dacă i se părea prost sau deturnat".

Raluca Prună a postat duminică un mesaj pe Facebook, în replică la un alt mesaj publicat de Tudorel Toader, în care actualul ministru al Justiţiei spunea că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat sub guvernarea anterioară, iar propunerea legislativă a fost transmisă de Guvern către Senat înainte ca el să fie numit ministru, notează Agerpres.

"Recursul compensatoriu. Precizările mele de tehnocrat. Proiectul a fost modificat în mod fundamental în Parlament, şi anume: s-a extins beneficiul compensatoriu de la 3 zile pentru fiecare 30 zile consecutive executate în condiţii neconforme la 6 zile pentru fiecare 30 zile, chiar dacă nu sunt consecutive; s-a extins fără verificarea riguroasă a fiecărui caz, pentru a stabili că au fost condiţii neconforme de detenţie; s-a extins condiţia de 3 mp la 4 mp. Am scris pe 24 octombrie 2017 despre aceste lucruri. Şi am avertizat ce urmează", declară Raluca Prună.

Ea explică faptul că proiectul a fost adoptat în Guvernul Grindeanu, în ianuarie 2017, însă Tudorel Toader era deja ministru când propunerea legislativă era discutată în Parlament şi el avea obligaţia să se opună modificărilor adoptate în Parlament.

"Toader, cel pentru care pare că a fi ministru al Justiţiei înseamnă a fi un fel de Pilat, era ministru în Guvernul Grindeanu începând din 23 februarie 2017. Adevărat, Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul în ianuarie 2017. Dar Toader era deja ministru când proiectul a fost discutat în Senat (adoptat pe 13 martie) şi ulterior la Camera Deputaţilor (adoptat pe 9 mai 2017). Toader avea, aşadar, obligaţia să apere proiectul adoptat de Guvernul Grindeanu şi să se opună modificărilor care au condus azi la consecinţe grave pentru siguranţa cetăţeanului. Din ce se auzea la acel moment, Toader a interzis reprezentanţilor MJ să meargă în Parlament să apere proiectul. Ar fi interesant de văzut dacă cineva din Ministerul Justiţiei a participat la vreo lucrare sau şedinţă a vreunei comisii din vreo Cameră, în procesul de adoptare a legi. Eu ştiu că nu. A da vina pe guvernul tehnocrat este numai o altă mârşăvie din lunga listă pe care istoria o va reţine în dreptul lui Toader", spune Raluca Prună.

Fostul ministru mai declară că responsabilitatea pentru efectele acestei legi aparţine exclusiv coaliţiei PSD/ALDE, "care a adoptat un proiect tehnocrat în Guvernul Grindeanu, pentru a-l măcelari ulterior în Parlamentul în care au majoritate, cu neparticiparea vinovată şi complice a profesorului de drept penal, rectorului, judecătorului constituţional Toader".

"Toader putea să retragă la orice moment proiectul de lege dacă i se părea prost sau deturnat. Dar e laş şi fără curajul asumării responsabilităţii. O lecţie gratis de la o tehnocrată modestă pentru marele profesor: impactul la un proiect de lege se face întotdeauna înainte de adoptarea de către guvern, nu în procedura legislativă. O spune legea, nu eu, tehnocrata. Nu spun care lege, să o caute profesorul", precizează Prună.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21568 vizualizari

 • +53 (61 voturi)    
  La puscarie cu tine, criminalule! (Luni, 14 ianuarie 2019, 14:46)

  dandra [utilizator]

  E timpul sa suporti consecintele pentru erorile grave pe care le-ai facut impotriva cetatenilor.
  Vezi cazurile cu atacuri si crime produse de cei pe care tu i-ai eliberat.
  Demisia plus puscarie egal Love!
  • -38 (44 voturi)    
   Il trage si pe Ciolos dupa el (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:12)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   numai pentru ca a fost ceva si in guvernarea lui.Nu-i prost tudorel sa se friga singur.
   • +19 (23 voturi)    
    psd (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:30)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    publicat legea

    psd a marit de la3 zile la 6 zile....

    restul e vrajeala lui gargamel
   • +12 (14 voturi)    
    "inițiatorii și avizatorii" au lucrat un, (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:51)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    respectiv pe un, proiect de lege.
    - La 17.XI.2016 Ministerul Justiției a înaintat CSM proiectul de lege.
    - La data de 29.XI.2016, prin Hotărârea nr. 1533, plenul CSM avizează favorabil proiectul de lege, cu observațiile menționate în Anexă.
    - Proiectul de lege a fost transmis de la Guvern către Senat, prima cameră sesizată, la data de 31.01.2017. Guvernul Sorin Grindeanu a guvernat România din 4 ianuarie până în 29 iunie 2017. Ministrul justitiei Florin Iordache: 4 ianuarie 2017 -9 februarie 2017
    - Legea a fost adoptată la data de 14 iulie 2017, a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 18 iulie 2017 și a intrat în vigoare la data de 21 iulie 2017. Ministrul justitiei T. Toader din 23 februarie 2017. "Studiul de impact se face în procedura de legiferare"
    Tudorel Toader recunoaște însă că PSD și ALDE au majorat de la 3 la 6 zilele considerate ca efectiv executate într-o lună în spații necorespunzătoare. CSM dăduse aviz doar pentru 3 zile. Potrivit ministrului, și CCR a decis că nu este încălcată Constituția.

    Ulterior, Raluca Prună a spus că proiectul a suferit modificări majore în Parlament: s-au dublat zilele compensatorii, s-a înlocuit verificarea riguroasă a camerei deținutului cu situația din penitenciar și s-a extins condiția de la 3 la 4mp.
  • +17 (19 voturi)    
   Nu-s erori (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:03)

   ac [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   A fost cu premeditare.
 • +26 (34 voturi)    
  fara discutie (Luni, 14 ianuarie 2019, 14:46)

  mos ion roata [utilizator]

  Tudorel e un avocat bun .Sfatuiesc pe toti infractorii (de mare anvergura,nu gainari de rand) sa apeleze la avocati de aceasta talie. Legile nu mai au nici o valoare cand le manareste TT.
 • +28 (40 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 ianuarie 2019, 14:48)

  [anonim]

 • +34 (42 voturi)    
  Ce ratan, mesteca vorbele aiurea (Luni, 14 ianuarie 2019, 14:49)

  Parzivall [utilizator]

  Acum ii scoate pe tehnocrati vinovati pt gugumania lui. Asta nu realizeaza ca oameni suporta deja consecintele? Mor oamenii degeaba din cauza unei slugi idioate.
  • +12 (14 voturi)    
   idiot... (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:03)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   In primul rand poriectul initiat de tehnocrati nu seamana cu gunoiul scos de ei. Astia au eliberat criminali, talhari si violatori. Ciolos voia sa taie 3 zile din pedeapsa in functie de X criterii nu sa elibereze peste noapte cate 3000.

   Dar a zis bine: cine a facut asta trebuie sa rapsunda. Si tinand cont ca PSD a manarit proiectul... de ce nu? Sa raspunda toti infractorii pesedisti
 • +25 (27 voturi)    
  Da o ievaluare psihiatrica, nu ar trebui sa faceti (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:06)

  deval [utilizator]

  dvs ? Ca pe cea "manageriala" v-o poate face si pisica mea care ar constata in final ca si daca schimbati locul cu consiliera, tot nu indepliniti conditiile minimale de etica si pregatire profesionala !!!
  Indiferent cine a macelarit proiectul initial , macar sindicatele v-au atras atentia public, asupra consecintelor si aveati obligatia sa interveniti !!!!!!!!!
  Dar nu v-a atras atentia Infractorul , potentialele victime nu fac obiectul atentiei Sinistrului Justitiei si acum va spalati pe maini ........
 • +22 (24 voturi)    
  "Marele" Profesor, Slugarel al lu' Draknea (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:11)

  Susufler0 [utilizator]

  nu scoate un cuvintel despre responsabilitatea celor care au dublat nr de zile ce se compenseaza de la 3 la 6 si nici de cei care au votat monstruozitatea aceasta, despre faptul ca si acestia ar trebui sa-si asume in egala masura responsabilitatea cu initiatorii si avizatorii legii !
  Oare de ce ?

  PS. "Prietenii" lui pesedisti stiu de ce ! :))
 • +22 (24 voturi)    
  Ba voi nu sunteti sanatosi?!?! (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:11)

  benicio [utilizator]

  Bai tovarasi, pana la vanatoarea de vrajitoare, uite vinovatul, nu e vinovatul, anulati naibii ordinanta asta aberanta. Au iesit brutele din inchisori, sunt liberi pe strazi si voi va aratati cu degetul? Sunteti sanatosi la cap. Pentru fiecare zi de intarziere a anularii recursului compensatoriu este vinovat actualul guvern. De ce nu se grabeste guvernul? Ca in alte situatii a stiu sa se grabeasca.
 • +30 (30 voturi)    
  Pai si rolul tau care a fost? Sa casti gura? (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:17)

  V. Istina [utilizator]

  1. Daca ai vazut ca e o masura proasta, de ce n-ai schimbat-o?
  2. Daca ai facut modificari ( si tu personal ai facut, prin tovarasii din parlament!) de ce nu ai corectat in loc sa strici si mai mult?

  Locul tau e la puscarie, nu la ministerul Justitiei! TU esti vinovatul, nimeni altul! Iar guvernul tehnocrat nu ar fi trimis niciodata o asa masura aberanta in Parlament!
  Nici macar Dragnea nu e asa vinovat ca tine in chestiunea asta! Tu esti autorul moral al tuturor crimelor comise de puscariasi eliberati prea devreme, ca sa-ti asculti stapanul!

  Pe constiinta ta, daca ai avea una, ar trebui sa stea toate talhariile, violurile si crimele astea care n-ar fi trebuit sa existe! Tot sangele asta se naclaieste pe mainile tale!
  • -14 (18 voturi)    
   si rolul celui care a promulgat-o?? (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:57)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   de Iliescu vorbesc.....daca a vazut ca e o masura proasta, de ce n-a oprit-o?AAA, ptr ca Iliescu e un ticalos, nu?
 • +25 (27 voturi)    
  Pai Tudorel, nu esti tu sefu??? (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:20)

  MirceaIo [utilizator]

  Mai Tudorel cand semnezi o ordonanta care are consecinte "criminale" asupra societatii: esti VINOVAT!
 • +23 (23 voturi)    
  construiti Penitenciare (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:20)

  PANA...MEA [utilizator]

  Politicieni psd, construiti Penitenciare! Investiti in viitorul vostru!
 • +24 (26 voturi)    
  Pai tu ai fi primul! (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:26)

  MirceaIo [utilizator]

  care trebuie sa suporte consecintele!!! Asta e parerea mea! Jos Stalinismul!!!
 • +29 (35 voturi)    
  sa mori tu?! (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:29)

  liviu_ [utilizator]

  baaaaaa

  psd a dat legea aia, da?!

  MINTI CU NERUSINARE !!! legea a fost propusa de Ciolos, corect... dar voi ati... "revizuit-o si adaugit-o" si voi ati promulgat-o!

  singurul vostru scop este distrugerea tarii si transformarea itr-un rai al infractorilor !
  sper din tot sufletul ca toate jegurile psdiste care sustin acest proiect sa fie vizitate de niste oameni eliberati pe baza recursului compensatoriu.... sa vedem dupa daca va mai convine!

  PS: d c nu o abrogi si apoi cauti vinovatii?! sau vreu sa mai moara inca vreo 20-30 de oameni, criminalule?!
  • +15 (17 voturi)    
   El? (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:41)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Tocmai el care a DISTRUS JUSTITIA in Ro sa miste ceva? El e preocupat cum sa scape mafiotii lui psd+alde de pârnaie si cum sa isi aduca progeniturile in Taraba Universitara din Iasi, ilegal, desi alea sunt nulitati lucii ca si el.
  • -14 (20 voturi)    
   Postac (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:06)

   Qwertz [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Cat iei pe comentariu?! Zi-ne sa stim o treaba
   • +6 (8 voturi)    
    baiete... (Luni, 14 ianuarie 2019, 17:02)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Qwertz

    nu are bani sa ma cumpere pe mine nici un partid...

    but nice try.... total stupid comentariu, fara nici un sens dar hei... macar ai comentat... cine e platit la comentariu tovarase?!
 • -11 (13 voturi)    
  banuiesc ca Iliescu a promulgat-o..... (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:55)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  nu?
 • +9 (15 voturi)    
  tot pruna e de vina... (Luni, 14 ianuarie 2019, 15:59)

  barba-neagra [utilizator]

  De ce n-a facut guvernul tehnocrat puscarii noi? A avut, slava Domnului, 10-11 luni la dispozitie? Ce ,ati fi vrut ca Paganel Bubanete sa faca EL ceva, sa ceara EL bani de la finante pentru puscarii, sa faca EL studiu de impact, sa se manjeasca EL cu treburi administrative???
  Zicea marele carturar ca e de ajuns un singur om (nevinovat) sa ajunga in spatele gratiilor ca sa cada procuratura si judecatorii nemernici care nu intreaba si ei inainte de a da un verdict pe Daddy sau Irinuca daca nu cumva ii deranjeaza.
  Dar cand sunt ucisi oameni, cand sunt violate femei, cand sunt atacati copii, oare domnul Paganel Bubanete nu misca nimic? Nu e deranjat???
  Nu-i cere nimeni demisia?
  S-au tot scremut sindicatele din penitenciare sa-l dea in judecata. Am impresia ca le-a marit salariile si au tacut...
  • 0 (2 voturi)    
   esti prost!? (Luni, 14 ianuarie 2019, 17:36)

   Fuscus [utilizator] i-a raspuns lui barba-neagra

   10-11 luni!? fata de 24 de luni de cand sunteti la putere!? cand e sa fi prost, esti pana la capat: adica mai vorbesti si tare! hai ca-l scoateti vinovat si pe Marghiloman!
 • +14 (16 voturi)    
  ... (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:04)

  mihai_mi [utilizator]

  Ai sange pe maini, Tudorele!
  • +2 (4 voturi)    
   nu doar el, ci tot clanul cu interlopul de (Luni, 14 ianuarie 2019, 19:09)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

   Teleorman in frunte.
 • +11 (13 voturi)    
  Tudorel nu a comentat deloc cand au ciopartit-o (Luni, 14 ianuarie 2019, 16:25)

  jorj_bv [utilizator]

  Un ministru responsabil, dintr-un partid responsabil, are cateva parghii sa-si impuna anumite puncte de vedere: poate vorbi in structurile interne de partid, poate iesi cu mesaje publice, poate propune iesirea unei legi de pe circuitul parlamentar daca devine aberanta, poate ameninta cu demisia punand partidul in pozitie dificila.
  Dar un Slugarel, ales de cercetatul Tariceanu si de condamantul Dragnea, va accepta orice rahat atata timp cat el a incasat un salariu pe care multi nu-l viseaza, prestigiu la CCR, prestigiu la minister, si mai ales PENSIE SPECIALA mai mare decat salariul.
 • +4 (4 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Luni, 14 ianuarie 2019, 18:27)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  ce-o mai da de gard neica tudorel ...
 • +6 (6 voturi)    
  Ca arunca cu venin (Luni, 14 ianuarie 2019, 19:22)

  ABBV [utilizator]

  in stanga si in drepta, ca multi oameni vor avea de suferit. Nu este nimic alteceva decat o magie, in timp ce toata lumea se uita la cine scapa ..... Legea ramane in vigoare si scapa cine trebuie.
  Oameni buni nu va mai uitati le efecte alea oricum le anticipati deja, uitativa la cauze si cum trebuie stopate. O demisie in cazul asta nu ar aduce nimic bun ....O abrogare urmata de o condamnare a celor ce au aprobat executat ...
  Urmata de o intarire a justitiei prin legi de raspundere drastice.
  Ar fi reparator!
 • -5 (9 voturi)    
  ... (Luni, 14 ianuarie 2019, 19:37)

  vitan.sandu [utilizator]

  Legea recursului compensatoriu (169/2017) a fost printre primele depuse guvernul condus de Sorin Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017, atunci când ministru al Justiției era Florin Iordache, și a suferit o serie de modificări în parlament până la adoptarea acesteia în mai 2017.
  Avizul CSM este din 6.12.2016, al Consiliului Legislativ din 31.01.2017. Toti parlamentarii ai facut amendamente, multe aprobate. A fost contestata la CCR pe anumite aspecte, nicidecum pentru esenta ei (ca s-a incalcat principiul bicameralismlui, ca se face discriminare legata de avere, etc.)
  Deci toti ipochimenii care se dau de ceasul mortii ca trebuie sa demisioneze TT ar trebui sa invete sa citeasca. Iar im. be. cilii care vandalizeaza bunuri publice ar trebui sa stea macar cateva luni in locul celor iesiti cu recursul...
 • +3 (5 voturi)    
  Halal ministru (Luni, 14 ianuarie 2019, 19:45)

  n.dumiritu [utilizator]

  Ministrul Justitiei e sef si peste sistemul penitenciar. Cind e sa faca vizite de documentare, se duce pina in Japonia si Malayezia. Cind e sa asume ceva sau sa ofere o solutie la o criza, ia-l pe Tetea de unde nu-i. Fuge de raspundere mai ceva ca un ciine de spalat. Daca se intimpla in timp ce el e la post, atunci altii au de dat explicatii. Rolul lui se margineste la a o propune a suta oara pe aia din C-ta la sefia DNA. Marea lui realizare va fi ca va bate recordul de nominalizari la sefia DNA propunind aceeasi persoana (un fel de gîgă în buclă, perseverent si neobosit).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by