Chirurgul Adina Alberts, care l-a cunoscut pe italianul cu 8 clase care s-a dat drept medic, susține că Matteo Politi este ”extrem de talentat” și că ”discuțiile cu el erau la nivel academic”, deși nu are diplomele necesare. Colegiul Medicilor din București precizează însă că nu a fost înregistrată nicio reclamație în cazul lui Matteo Politi, nici de la medicul estetician care a declarat în mass media că a făcut acest lucru, și nici de la vreo altă persoană.

HotNews.roFoto: Hotnews

”A venit printr-o firmă de imobiliare. Am avut discuții pe teme medicale. Discuțiile cu el te făceau să nu ai niciun dubiu cu privire la pregătire. Erau de nivel academic. Avea o personalitate puțin ciudată, bipolară, nu am dat atenție, până când am văzut câteva mici intervenții, injectabile, nu prea are maniera unui chirurg, dexteritatea. Era ceva ciudat. Mi-a trebuit o perioadă până când am realizat”, a declarat Adina Alberts la Digi24.

Aceasta spune că în momentul în care au apărut îndoielile, a întrebat Colegiul Medicilor dacă are drept de liberă practică în România. ”Mi s-a zic că nu. M-am dus la poliție. (...) Se întâmpla în noiembrie, au început cercetările”, susține chirurgul, care spune că Politi are ”escrocheria în ADN-ul lui”.

”A escrocat sistemul medical din Italia, cât și pe cel din Anglia, este extrem de talentat. Nu este total zero. Are o experiență, în Italia a lucrat ani buni până să fie descoperit. El are experință, deși nu are diplomele de rigoare”, a mai spus Alberts.

Citește și: