Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu amenință că îi va face plângere penală ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care "și-a permis să ducă în spațiul public o discuție ce ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului". Săptămâna trecută, Sorina Pintea le recomanda bucureștenilor să nu folosească apa din rețeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau igienă, iar viceprimarul Capitalei susține că este vorba despre "o acțiune concertată a binomului Pintea-Dragnea".

HotNews.roFoto: Hotnews

"În cursul zilei de astăzi, urmează să întrunesc Comisia pentru utilități a Municipiului București și înțeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătății, care și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului. Este una dintre acțiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeași metodă cu care au făcut și la Maternitatea Giulești. Cred că, dacă analizați spectacolul oferit și ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătății, veți înțelege că de această dată Direcția de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acțiune concertată în ceea ce privește tot și întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-și rezolva o anumită problemă? ", a declarat Aurelian Bădulescu, luni, la ieșirea de la Parchet, potrivit Mediafax.

Viceprimarul Capitalei a refuzat să precizeze care sunt infracțiunile exacte pentru care o acuză pe Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a anunţat că a cerut o anchetă despre modul în care Apa Nova a comunicat cetățenilor privind calitatea apei, în condiţiile în care DSP a anunţat, vineri, că patru probe de apă luate din Capitală demonstrează că nivelul de clor este mai mare de cinci ori faţă de limita admisă. Apa Nova a informat joi dimineață că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă și atestă potabilitatea apei distribuită de companie consumatorilor. Înainte de asta, Ministerul Sănătății a recomandat bucureștenilor să nu folosească apa din rețeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau igienă.

Miercurea trecută, mai mulți bucureșteni din Sectorul 6 al Capitalei s-au plâns pe rețele de socializare că apa furnizată de Apa Nova miroase foarte puternic a clor, nefiind adecvată pentru gătit sau băut. Reprezentanții Apa Nova recunoșteau că este o problemă din cauza topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă și anunțau că s-au luat măsuri suplimentare de tratare, dar apa este potabilă și respectă standardele de calitate.

După acest anunț, au urmat declarații contradictorii ale reprezentanților companiei și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, privind potabilitatea apei.

CITEȘTE ȘI: