Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, că în urma declarațiilor pe care le va face luni la Parchet, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”. Bădulescu mai spune că Jandarmeria a fost folosită pe 10 august.

Aurelian Badulescu, la Parchetul GeneralFoto: Agerpres

„Situația de pe data de 10 (10 august 2018 -n.r.) aduce noi situații la cunoștința Parchetului, care va trebui, în urma acestor declarații pe care le voi da și care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”, a spus Bădulescu, la o dezbatere publică la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă intervenția Jandarmeriei din 10 august a fost legală, Bădulescu a precizat: „Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeia a fost folosită fără știrea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul”.

Viceprimarul a susținut, miercuri, că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august. Declarațiile sale sunt făcute în contextul în care PSD București a anunțat retragerea sprijinului politic în ceea ce-l privește. Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile Gabrielei Firea în timpul protestului reprimat violent de jandarmi în 10 august.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că afirmațiile lui Aurelian Bădulescu că a mințit în fața procurorilor arată că PSD are ceva de ascuns, respectiv că Jandarmeria a acționat la protestul din 10 august la ordinul politic dat direct de liderul PSD, Liviu Dragnea.