UPDATE Scandal în Consiliul General București între viceprimarul Bădulescu și primarul Gabriel Mutu / Bădulescu: Ne-am bătut / Firea: Fac apel la Dragnea să îl calmeze pe Mutu

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 31 ianuarie 2019, 14:11 Actualitate | Esenţial


Aurelian Badulescu
Foto: captura B1 TV
Un consilier general PSD a cerut în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București revocarea din funcție a viceprimarului Aurelian Bădulescu, după ce PSD București i-a retras sprijinul, prin depunerea unui proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul nu a fost introdus în cele din urmă pe ordinea de zi deoarece nu avea raport de specialitate semnat de aparatul de specialitate a primarului general. După anunțarea acestui proiect, ședința a fost suspendată și au existat discuții tensionate între viceprimarul Bădulescu și primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. Mai mult, Mutu ar fi aruncat cu o sticlă spre Bădulescu și l-ar fi împins, iar Gabriela Firea a făcut apel la Liviu Dragnea "să îl calmeze pe primarul Sectorului 6". Concluzia lui Bădulescu - "pe românește, ne-am bătut".

Consilierul general PSD Honorius Circa a cerut în timpul ședinței de Consiliu General retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Aurelian Bădulescu și revocarea din funcția de viceprimar, prin depunerea unui proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi deoarece nu avea raport de specialitate semnat de aparatul de specialitate a primarului general, Gabriela Firea. Honorius Circa a susținut însă că nu este necesar un raport de specialitate pentru revocarea viceprimarului.

Imediat ce Honorius Circa a anunțat că dorește revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar, s-a luat o pauză de aproximativ o oră.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, prezent și el la ședință, și viceprimarul Aurelian Bădulescu s-au retras în biroul PSD din primărie, unde au existat discuții aprinse. Mai mult, Gabriel Firea a susținut că Gabriel Mutu a aruncat spre Bădulescu cu o sticlă cu apă, că l-a împins și că a fost chemată Poliția Locală.

Gabriela Firea a făcut apel la Liviu Dragnea "să îl calmeze" pe Gabriel Mutu, spunând că "politica nu se face cu pumnul".

"Cât privește ședința care trebuia să înceapă la 11.00 și să fie în desfășurare și votate deja proiectele, așteptăm să se termine bătaia provocată de domnul Mutu. (...) Mi-a transmis Poliția Locală că domnul Mutu a ridicat vocea și că domnul Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă și l-a împins. Bineînțeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu. Să îl trimită la treabă acolo la sectorul 6. Politica și administrația nu se fac cu pumnul. Dacă domnul Mutu nu a aflat, domnul Dragnea nu a aflat, poate se mai informează”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a susținut că se dorește "decapitarea” viceprimarului Aurelian Bădulescu.

"Interesul e unul singur. Pentru faptul că Bădulescu m-a apărat în disputa politică cu domnul Dragnea, i s-a spus că îi va fi retrasă susținerea politică. Acum se dorește în forță decapitarea viceprimarului Bădulescu. Nu cred că e normal, iar tot acest spectacol îl oferim nu e în folosul cetățenilor. Domnul Mutu îi ține captivi pe consilierii generali ai PSD și nu le dă drumul până nu promit că vor vota susținerea înlăturării domnul Bădulescu. Îi ține sub amenințarea că vor pierde calitatea de consilier general”, a mai spus Firea.

Aurelian Bădulescu: Pe românește, ne-am bătut. M-a lovit cu o sticlă în față, am reacționat fără să mă temperez

La finalul ședinței CGMB, cei doi protagoniști au încercat să lămurească ce s-a întâmplat, având însă declarații contradictorii.

Viceprimarul Capitalei a declarat că, "pe românește", s-a bătut cu primarul Gabriel Mutu, după ce acesta a aruncat în el cu o sticlă cu apă și l-a lovit în față.

Bădulescu susține că Mutu nu i-a permis accesul în ședința de miercuri a PSD Cestor 6, în care i-a fost retras sprijinul politic, că decizia nu este statutară și că astăzi acesta a încercat să facă presiuni asupra consilierilor generali, pentru a-l revoca.

Declarația lui Bădulescu:
 • "Trebuie reținut faptul că între consilierii noștri generali există un grup restrâns care susțin această cauză, motiv pentru care, îngrijorat de faptul că nu reușește să izbutească cu instrumentele pe care le-a avut în ședința PSD, dumnealui s-a gândit să vină și să facă presiune pe consilierii generali astfel încât aceștia să semneze inițiativa depusă la CGMB azi (pentru revocarea sa din funcția de viceprimar - n.r.).
 • Deși li s-a explicat și telefonic că nu este statutar și conform legii 215, dumnealui a avut acea intervenție atipică, care a denotat de fapt disperarea unui președinte de organizație ce înțelege să depășească orice limită democratică în asfel de situații. În interiorul camerei de grup, acesta a început să facă presiuni asupra consilierilor generali, arătându-le acea hotărâre, goală de rezultat.
 • În fața de lipsei de argumente juridice, în contradictoriu cu mine pe elemente de drept, acesta a înțeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feței, moment în care a trebuit să reacționez, în sensul în care am reacționat fără să mă temperez, în sensul că m-am apărat.
 • Acolo a ieșit o încrâncenare din care fiecare a înțeles ce a înțeles.
 • Nu vreau să-l fac de râs pe domnul președinte al organizației municipale, interimar pe București, dar asta a făcut.
 • L-am rugat să depășim ziua de azi, să analizăm împreună statutul, să nu ne facem de râs, dar a continuat.
 • Ne-am bătut, pe românește da".
Gabriel Mutu neagă: Se vede pe fața noastră că ne-am bătut?

Primarul Sectorului 6 neagă însă, susținând că a fost doar "o discuție mai aprinsă".

Declarația lui Mutu:

 • "Se vede pe fața noastră că ne-am bătut?
 • Am discutat în sala grupului PSD. A fost o discuție mai aprinsă. Discuția a fost legată de hotărârea adoptată în Comitetul executiv la nivelul Bucureștiului. Dânsul a spus mai multe lucruri, eu am răspuns".
 • Consilierii generali au fost informați cu privire la prevederile legale. Aceasta nu este o excludere din partid, ci retragerea sprijinului politic și revocarea din functia de viceprimar al Capital. Dânsul rămâne consilier general".
În cele din urmă, proiectul privind revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar nu a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB pe motiv că nu s-au respectat procedurile de înregistrare și pentru că nu are raport de specialitate.

Comitetul Executiv al PSD Bucureşti a decis miercuri retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

"Decizia este obligatorie pentru toţi consilierii generali ai PSD şi va fi pusă în aplicare, în conformitate cu prevederile legale, prin introducerea pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de către liderul grupului, domnul Honorius Circa. Facem menţiunea că domnul Aurelian Bădulescu a fost invitat la această şedinţă, pentru a-şi susţine punctul de vedere, dar nu s-a prezentat, iar acest lucru a fost sesizat de către toţi membrii Comitetului Executiv prezenţi. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, existând doar 5 abţineri”, a anunțat miercuri Gabriel Mutu, președinte PSD București.

După decizia de retragere a prijinului politic, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august
. În două intervenții la Realitatea Tv și România TV, miercuri seară, el a susținut că pentru partid a mers „până acolo încât a trebuit să mintă”.

Joi, Bădulescu a anunțat că în urma acestor declarații a fost chemat la Parchet, luni.

Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile Gabrielei Firea în timpul protestului reprimat violent de jandarmi în 10 august.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pe 24 august, după ce a fost la Parchet pentru a vorbi cu procurorii despre evenimentele de pe 10 august, din Piața Victoriei, că ”am avut parte de bătăi de stradă de tip Belfast”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12751 vizualizari

 • +18 (28 voturi)    
  Ati votat PSD....suportati (Joi, 31 ianuarie 2019, 14:16)

  Tara_lu_Peste [utilizator]

  Asa se face politica in Ro, de catre partidul ales de toti idiotii ...cu pumnul, cu violenta cu amenintari.
  Cine nu este cu noi este impotriva noastra.
  Azi a fost viceprimarul....maine veti fi voi sau familiile voastre...batute de PSD
  • +5 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 31 ianuarie 2019, 14:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Tara_lu_Peste

  • +5 (13 voturi)    
   Mai lasati placa asta (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:21)

   itza.ro [utilizator] i-a raspuns lui Tara_lu_Peste

   Auzi, mai lasati placa asta cu "ati votat PSD sau n-ați votat USR, suportati". Ii legitimizati degeaba.

   La București, Firea a castigat cu 20% pentru ca PNL a avut 5 candidati si a fost de acord sa fie intr-un singur tur. La Sectorul 1 a castigat USR si s-au "renumarat" peste noapte.

   Chiar si pentru cei care au votat PSD, ce fac astia acolo nu e OK. Si e vina LOR nu a cetățenilor care au votat sau nu, chiar si daca au votat PSD.
 • +14 (14 voturi)    
  Aoleu (Joi, 31 ianuarie 2019, 14:28)

  ipolitic [utilizator]

  Sper ca nu a fost apa cu clor. Ca daca da, prin asta l-a albit:)
 • +11 (13 voturi)    
  popcorn (Joi, 31 ianuarie 2019, 14:36)

  Nevermind [utilizator]

  :D
 • +15 (15 voturi)    
  Boss, cheama jandarmii (Joi, 31 ianuarie 2019, 14:52)

  PuieMonta007 [utilizator]

  ca am auzit ca ai experienta! Ce dreaq' sa te invatam noi ..
  • +7 (9 voturi)    
   hahahah (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:24)

   Toreador [utilizator] i-a raspuns lui PuieMonta007

   eu zic sa ii cheme pe rusi. Aia cica bat mai bine.
   • 0 (0 voturi)    
    bat si violeza (Vineri, 1 februarie 2019, 23:30)

    PuieMonta007 [utilizator] i-a raspuns lui Toreador

    dc stau sa ma ganedsc mai bine cred ca ai dreptate :)
 • +4 (4 voturi)    
  Sper sa revoce (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:05)

  Vinceroy [utilizator]

  Total, definitiv si irevocabil PSD si acolitii din tara, pe vecie!
 • +7 (7 voturi)    
  una (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:06)

  Cetateanu [utilizator]

  Pentru un pumn lu Mutu iti dau o bere. Pentru inca unu iti dau o lada!
 • +10 (10 voturi)    
  psd (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:06)

  Ilidia [utilizator]

  Stilul PSD, nu e cu noi, lichidati-l. Procurorii care ancheteaza ce s-a intamplat pe 10 august sunt chemati sa dea cu subsemnatul, AB este amenintat. Dar nu cred ca nu vor raspunde, in frunte cu Dady, chiar daca mai tarziu ptr. faptele gastii ...
 • +8 (8 voturi)    
  Ester bine. (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:11)

  asavreau [utilizator]

  Când se încaieră escrocii aflăm mai multe despre hoțiile făcute.
 • +9 (9 voturi)    
  Dragi concetățeni, (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:15)

  Rescator [utilizator]

  Cine dracu este interlopul ăsta cu numele de Mutu.
  Rog mai multe amănunte despre ipochimen.
 • +5 (7 voturi)    
  ma mir (Joi, 31 ianuarie 2019, 15:23)

  nahir [utilizator]

  ca fierea nu la ameninta cu tribunalul pe bossul de la S6, ca cam asa ii e firea.
  Ce-mi plac cafturile politice in psd.
 • +12 (12 voturi)    
  as dori sa felicit (Joi, 31 ianuarie 2019, 16:41)

  tahomir [utilizator]

  pe dl Mutu ca i-a tras-o lui Badulescu si pe dl Badulescu ca l-a altoit pe Mutu.
  Sper ca acest model de dialog in cadrul PSD sa continue si sa creasca in intensitate. Avem nevoie de cat mai multi PSDisti care sa fie implicati in acest tip de dezbatere, cu accent pe partea de dupa dez.
  La sfarsit vedem cine a avut cele mai tari argumente si chemam pe cei de la SMURD ca sa-i adune pe cei ce au pierdut in lupta ideologica.
 • 0 (0 voturi)    
  ciolanu-i mare si gras. (Vineri, 1 februarie 2019, 13:34)

  iodixit [utilizator]

  si crima e justificata. o bataie e nimica toata. duceti-va la inchisoare si luati lectii de interlopi, ca-s profesionisti. ce-i aia sa-i arunci cu o sticla de apa in cap, de bita de oina n-ati auzit? sau imblaciul de batut fasole, ca-i mai rustic!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by