Decizia suspendării cursurilor joi și vineri, din cauza gripei, a fot luată și în județele Iași și Sibiu, fiind vorba despre clase din șase școli.

Foto:

Cursuri suspendate din cauza gripei și în școli din Iași și Sibiu

Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis, miercuri, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, să suspende cursurile pentru zilele de joi și vineri, în trei clase din trei școli diferite, din cauza numărului mare de elevi absenți din cauza virozelor.

"Având în vedere că de vineri se intră în vacanță și pentru că sunt copii care lipsesc din cauza virozelor, am recomandat suspendarea pentru următoarele două zile la trei clase de la trei școli diferite din Iași”, a declarat pentru corespondentul Mediafax Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iași.

Cele trei clase sunt din școlile gimnaziale "Ștefan Bârsănescu”, "Gh, I. Brătianu” și "Titu Maiorescu”.

Și la Sibiu au fost suspendate cursurile în trei clase din trei școli din județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, este vorba de două clase pregătitoare și de o grupă mijlocie de la o grădiniță.

"În județul Sibiu sunt două clase pregătitoare care au solicitat să nu mai vină copiii la ore, respectiv de la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș și la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. De asemenea, și Grădinița Elefănțelul curios din Sibiu a decis suspendarea cursurilor, până vineri, la o grupă mijlocie. Motivul constă în numărul absenților care au viroze respiratorii, adică copii răciți care nu au mai venit la școală", a spus Dincă, citat de Mediafax.

CITEȘTE ȘI: 14 grădinițe și școli, închise joi și vineri în București din cauza gripei

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă. Școlile nu se închid, dar "inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%", a declarat ministrul Sorina Pintea. Sorina Pintea a subliniat că măsurile recomandate public de Ministerul Sănătății încă din data de 17 ianuarie se mențin, diferența, după declararea epidemiei, fiind aceea că ele vor trebui respectate de populație. Ministerul Sănătății menține măsurile transmise încă din data de 17 ianuarie în vederea limitării cazurilor și își propune să limiteze numărul de decese și circulația virusului, a declarat ministrul Sorina Pintea.