Augustin Lazăr: Tudorel Toader exploatează o eroare de grefă din martie 2016 / Un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 31 octombrie 2018, 21:04 Actualitate | Esenţial


Augustin Lazar
Foto: Agerpres
Procurorul general Augustin Lazăr îl acuză pe Tudorel Toader că a exploatat o eroare de grefă din martie 2016, când o grefieră a fotocopiat o ordonanță emisă de procurorul Cristian Lazăr, în urma similitudinii numelor de familie. Precizările sale vin după ce ministrul Justiției a susținut miercuri că s-a găsit în dosarul de numire a lui lui Lazăr o ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. „Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, spune procurorul general al României, a cărui revocare a fost cerută recent de Tudorel, inclusiv pe baza acestui motiv.

„Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înțeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, a reacționat miercuri seara Augustin Lazăr.

În opinia sa, „ministrul justiției exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

Mai exact, explică Augustin Lazăr, „efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Această ordonanță de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenței la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluționare, unui procuror”.

Citește și

Ce s-a întâmplat ulterior, după relatarea procurorului general:
 • Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată.
 • Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus în dezbatere publică, perioadă în care s-au efectuat verificări asupra candidatului, așa cum s-a dispus prin Hotărârea Secției pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016.
 • Printr-o adresă emisă, Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat că această ordonanță de clasare, aparținând altui procuror, nu s-a aflat în dosarul de candidatură. De altfel, documentul care poartă numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea raționamentului juridic al candidatului.
Augustin Lazăr, despre evaluarea sa profesională din perioada 2011 – 2013
 • din consultarea actelor aflate la lucrarea în cauză, a rezultat că evaluarea a vizat activitatea pe care desfășurată în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2011 – 31.12.2012 şi de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2012 – 31.12.2013, când era membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
 • Potrivit disp. art. 25 alin. 6 din Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificările şi completările intrate în vigoare până la data de 31.12.2015, procurorul general este membru de drept al comisiei de evaluare constituită la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind activitatea profesională a procurorilor ce fac parte din comisiile de evaluare de la nivelul parchetelor de pe lângă curțile de apel.
 • Dată fiind situaţia de incompatibilitate în care m-am aflat cu ocazia efectuării evaluării pentru activitatea profesională desfăşurată în perioada 2011 – 2013 când aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia potrivit disp. art. 25 alin. 1 lit. b din Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificările şi completările intrate în vigoare până la data de 31.12.2015, raportul de evaluare pentru perioada 2011 – 2013 a fost întocmit de ceilalţi doi membri ai comisiei de evaluare menţionate în art. 25 alin. 6 din regulamentul amintit precum şi de membrul supleant al aceleiaşi comisii.
 • Cu ocazia avizării propunerii ministrului justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat propunerea formulată, referatul Direcției de resurse umane și organizare, declarațiile depuse, proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de procuror general, CV-ul, 12 lucrări relevante întocmite în desfășurarea activității, constatând că îndeplinesc condițiile de vechime, că nu am fost sancționat disciplinar în ultimii 3 ani de activitate iar la ultima evaluare a activității profesionale am fost apreciat cu calificativul „foarte bine”.
 • De asemenea, așa cum rezultă din Hotărârea Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258 din 21 aprilie 2016, s-a constatat că au fost parcurse toate etapele prevăzute de Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006 cu modificările și completările ulterioare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


4159 vizualizari

 • +13 (23 voturi)    
  ar fi o greseala (Miercuri, 31 octombrie 2018, 21:25)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  imensa daca nu il dati in judecata !
  • -14 (28 voturi)    
   Cu parere de rau (Miercuri, 31 octombrie 2018, 23:52)

   Johny82 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

   De data asta Procurorul Lazar a comis-o grav.
   Bun sa admitem ca e o eroare a grefierei.
   In conditiile in care tu candidezi la o functie atat de importanta Procuror General tu nu verifici dosarul ala inainte?Da-o in ma-sa ca asta cam pute rau sau inseamna ca vai de mama noastra daca astia sunt procurorii nostrii...nu esti capabil sa depui un dosar calumea cand candidezi pentru o asemenea functie...
   • +1 (7 voturi)    
    Dosarul n-a fost la el ci la minister (Joi, 1 noiembrie 2018, 14:59)

    Mannpawel [utilizator] i-a raspuns lui Johny82

    Dosarul a ajuns la minister unde erorarea a fost eliminata...ti se spune clar dar tu nu si nu

    tu esti PSD-ist si nu poti accepta ca idolul tau SLUGAREL a gresit
  • -17 (29 voturi)    
   Deci Augustin Lazăr l-a păcalit pe Iohannis! (Joi, 1 noiembrie 2018, 0:04)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

   Cu alte cuvinte, actualul procuror general Augustin Lazăr l-a păcalit pe Klaus Iohannis înseriind în dosarul sau de candidatura o hotărâre de neincepere a urmăririi penale a actualului șef de stat semnata de un procuror cu nume asemănător, Cristian A. Lazar.

   Alt aspect:
   Verificați va rog dacă acest Cristian Lazăr a atașat, în 2018, la dosarul sau de candidatura pentru șefia DNA acea rezoluție de neincepere a urmăririi penale data în favoarea lui Iohannis.
   • +1 (7 voturi)    
    tu stii sa citesti, nu Lazar a bagat in dosar aia (Joi, 1 noiembrie 2018, 15:00)

    Mannpawel [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    o grefiera a bagat aia in dosar,nu Lazar cum minti tu
 • -14 (28 voturi)    
  Triumful talentului (Miercuri, 31 octombrie 2018, 21:38)

  Mazeta [utilizator]

  - Nu se poate, domnule director! v-ati inselat! uitati-va la probe!
  - in fine, errare humanum est... sa vedem...
  si zicand acestea, a scos din buzunar un plic, pe care camaradul lui Nita-l cunostea bine, si din plic a tras o scrisorica; s-a uitat pe ea cu bagare de seama si, cu tonul mult mai bland, zambind:
  - stii ca ai dreptate dumneata?... Asa e!... Vezi?... confundasem. in adevar, a reusit d. Ghita Nitescu.
  - Asa da! a raspuns plin de satisfactie d. Nita Ghitescu.
 • +10 (28 voturi)    
  TT a tot exploatat (Miercuri, 31 octombrie 2018, 22:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Relatiile cu Securitatea, cu mafia usl din Iasi, cu CPT, cu CIuma Rosie PSD etc. Asa s-a ajuns, desi e un mediocru cu patalama devenit un prof jalnic si un ministru de r***t
 • -11 (27 voturi)    
  vrajeli (Miercuri, 31 octombrie 2018, 23:13)

  meditatorul [utilizator]

  sindicatul grefierilor zice alceva!
 • -13 (29 voturi)    
  hai (Miercuri, 31 octombrie 2018, 23:19)

  cucuveauamov [utilizator]

  bai Lazarica, iti amintesti acum ca o grefiera a incurcat hirtiile... jenant ... el e procurorul general?
 • -12 (28 voturi)    
  Ce au ajuns (Miercuri, 31 octombrie 2018, 23:41)

  A310 [utilizator]

  grefierii sa bage acte pe naspa in dosarul lui Taica Lazar . Deci un acar Paun .
 • +7 (23 voturi)    
  ce perfid e tipul asta de ministru (Miercuri, 31 octombrie 2018, 23:53)

  alexman1 [utilizator]

  Vad ca tot mai are loc sa decada acest TT. CUvinte ca onoare, demnitate, profesionalism lipsesc din portofoliul lui,din moment ce o tine pe a lui ca neagra e alba. Ai trebui dus la spitalul 9 nene.Ce cauti in fruntea justitiei???Esti normal la cap??
 • +15 (27 voturi)    
  Sa stam strâmb si să judecam drept (Joi, 1 noiembrie 2018, 0:38)

  ww [utilizator]

  Sa luam de bune povestile lui Todorel.
  Si daca chiar a fost o ordonanta de clasare, ce e cu asta? Sau toate plangerile penale indreptate impotriva lui Iohannis trebuia sa se finalizeze cu trimitere in judecata? Nu intelegem ce vrea sa insinueze Taica Precistu: ca orice procuror care a dat/da ordonante de clasare, pentru alti suspecti decat grupul infractional caruia Todorel ii apartine, se face vinovat de ceva? Nu prea intelegem de ce anume.
  Todorel nu ne prezinta faptele din dosar, ci doar insinueaza, in stil bolsevic, un fel de "favorizare a infractorului". Existand un faptuitor (molusca de Iohannis), ar fi trebuit sa existe si fapta si partea vatamata. Daca ordonanta a fost incorecta, erau cai de atac impotriva ei. A atacat cineva ordonanta? A fost ea infirmata de instanta? Atunci de ce anume s-ar face vinovat procurorul Augustin Lazar, presupunand ca chiar el a semnat acea ordonanta?
 • -7 (21 voturi)    
  eroare? (Joi, 1 noiembrie 2018, 7:31)

  gpavel [utilizator]

  multe erori de grefa legate strans de activitatea lui lazar,acuma una din dosarul de candidatura(de numire),cateva luni in urma o gresala de multiplicare(foi lipite),nici o asumare a raspunderii pentru aceste greseli(verificarea oricum nu o face grefierul!)
 • +7 (9 voturi)    
  Cretinul sa spuna si daca ar fi dat o ordonanta (Joi, 1 noiembrie 2018, 8:14)

  deval [utilizator]

  de clasare CORECTA, si daca ar fi pus-o prosteste, din greseala sau cu intentie in dosar :
  -cum ar fi putut sa il SANTAJEZE pe presedinte ?
  Adica Presedintele (ca oricare alt justitiabil) nu stia ce procuror l-a trimis in judecata sau l-a achitat ?
  Sa gandesti dupa un asemenea tipar , trebuie sa fii fie bolnav psihic, fie un impostor in ale dreptului ........
 • -7 (15 voturi)    
  Taica Lazar se umple de ridicol, sa analizam (Joi, 1 noiembrie 2018, 8:33)

  xrogo [utilizator]

  faptele:
  -T.T il acuza ca a strecurat o ordonanta de clasare in dosarul de numire
  -Lazar nu neaga, dar nici nu confirma incercand cu ajutorul CSM-lui sa demonstreze ca nu avea ce sa bage-n dosar
  -La aparitia ordonantei Lazar isi aminteste brusc, dupa o saptamana de lapsus ca ar fi fost strecurata in dosar o ordonanta, dar de catre o grefiera!
  -Madam Pruna, de la ministerul justitiei nu stie nimic despre aceasta ordonanta, desi taica Lazar spune ca la minister s-a descoperit greseala si acolo a fost corectata!
  Amandoi s-au umplut de ridicol si s-au incurcat in minciuni!
 • -7 (15 voturi)    
  Grefierul (Joi, 1 noiembrie 2018, 8:34)

  vodatepes [utilizator]

  Poate ni se spune numele grefierului. Se poate domnule Lazar? O sa avem poate si aici o supriza. Nu stie numele repsectivei persoane. Credeti ca isi va asuma cineva din randul grefierilor greseala? Poate ni se indica o persoana dar aia sa spuna ca domnul Lazar a pus teancul cu documnete in brate si ia spus faca doar copii. Ne ajuti Lazarica cu numele grefierei?
 • +8 (12 voturi)    
  ce s-au adunat postacii sa-l injure pe Lazar ! (Joi, 1 noiembrie 2018, 10:41)

  bestol [utilizator]

  PSD e disperat, si-a trimis javrele sa-l muste de fund pe procurorul general. Nu va faceti griji, Pablito al vostru va ajunge la parnaie.
 • +6 (10 voturi)    
  Mai imprastiati flacai! Nu toti pe Lazar! (Joi, 1 noiembrie 2018, 11:35)

  V. Istina [utilizator]

  Prea bate la ochi si mai luati o pauza cu aberatiile.

  Ma intreb ce naiba se intampla de v-ati activat asa brusc. Canalia de tudorel va pleca, intrebarea e daca pica tot guvernul. Sa speram!
 • 0 (0 voturi)    
  TOADER (Joi, 1 noiembrie 2018, 21:36)

  cbabeanu1476683652947 [utilizator]

  Probabil ca tot Toader e vinovat ca Romania are cele mai multe dosare la CEDO pentru numeroase acte de incorectitudine a Justitiei, alaturi de Rusia si Turcia.
  Desigur ca tot Toader e vinovat ca in Romania, la fel ca in Rusia, procurorii sunt magistrati, spre deosebire de statele democratice, unde procurorii sunt functionari publici ( avocati ai Statului ).
  Tot Toader e vinovat ca in Romania procurorul sta alaturi de judecator pe podiumul salii de judecata, iar avocatul apararii sta mai jos, in rand cu spectatorii.
  Ca nu degeaba a zis sefa ICCJ ca judecatorii sunt parteneri cu procurorii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by