VIDEO Dezbatere despre România în Comisia LIBE din Parlamentul European / Frans Timmermans a criticat modificarea legilor Justiţiei: Nu vedem progrese, vedem pași înapoi. Nu vom ezita să aducem guvernul român în fața instanței dacă regulile sunt încălcate

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 octombrie 2018, 20:53 Actualitate | Esenţial


Frans Timmermans
Foto: Captura europarl.europa.eu
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat dur modificările aduse legilor Justiţiei de către PSD-ALDE, avertizând că CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român, dacă regulile sunt încălcate”. Prezent  luni seara la ședință extraordinară a Comisiei LIBE (libertăți civile și justiție) din Parlamentul European, în care s-a discutat despre situația din România, Timmermans a precizat că oficialii de la Bruxelles vor evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legea europeană. „Facem apel la Guvernul României să readucă pe calea cea bună procesul de reforme. Concret, asta înseamnă să dea curs recomandărilor noastre din raportul MCV, recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO", a transmis Timmermans.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit luni seară, la Strasbourg, într-o „ședință extraordinară” pe tema situației din România, înaintea dezbaterii de miercuri din plenul legislativului european cu privire la protestele din 10 august și statul de drept din țara noastră.

UPDATE 3: Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a mai declarat că procedura de evaluare a procurorului general ridică întrebări "îngrijorătoare".

”În ceea ce privește demiterea șefei DNA și în ceea ce privește numirea procurorului general, decizia finală în cazul demiterii șefei DNA aparține președintelui. CCR l-a obligat în acest caz pe președinte, care inițial s-a opus, să fie de acord cu această demitere. Drept urmare șefa DNA a fost demisă”, a declarat Timmermans, citat de Mediafax.

El a lăudat activitatea DNA din perioada condusă de Laura Codruța Kovesi.

"Aș vrea să amintesc că activitatea DNA a fost unul dintre motivele principale pentru care raportul din ianuarie 2017 din MCV a fost unul mai degrabă pozitiv. Procedurile robuste pentrui numirea și demiterea procurorilor au făcut întotdeauna parte din recomandările noastre. Întotdeauna am solicitat autorităților române să facă apel la recomandările Comisiei de la Veneția pe acest subiect. Este unul dintre elementele din MCV care nu au fost implementate. Procedura de evaluare lansată de curând în ceea ce privește procurorul general ridică întrebări similare și îngrijorătoare", a mai spus Timmermans.

UPDATE 2: Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat modificările aduse legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

"Cu toții suntem conștienți că inițiativele autorităților române începând cu 20017 în ceea ce privește Codul penal, Codul de procedură penală și în general prevederile din domeniul judiciar au dus la îngrijorări la o serie întreagă de actori atât din România, cât și în Europa și la nivel internațional. (...) Dacă se adoptă fără modificări legile Justiției modificate și codurile penale modificate ar afecta sistemul judiciar, inclusiv capacitatea de a combate corupția și alte infracțiuni. Asta e cu atât mai important cu cât s-a obținut atât de mult în lupta împotriva corupției la nivel înalt în România în ultimii ani. Asta ar însemna un regres grav față de evaluarea pozitivă a Comisiei din ianuarie 2017. Însă legile nu au fost încă promulgate. Deci nu este prea târziu pentru ca instituțiile române să dea un pas înapoi", a declarat Frans Timmermans în timpul dezbaterii din Comisia LIBE despre situația din România, potrivit Mediafax.

El a mai spus că oficialii Comisiei Europene vor evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legea europeană.

"În următorul MCV, de luna viitoare, vom face o evaluare a raportului. Situația față de ultimele rapoarte s-a deteriorat. Fiți siguri că toate elementele vor fi analizate și incluse în acest raport. După cum am mai spus de mai multe ori, un pas înapoi ar fi o mare dezamăgire pentru toți prietenii României, dar mai ales pentru cetățenii români. S-au făcut progrese, însă ele nu sunt ireversibile. Dimpotrivă, evoluțiile recente pun sub semnul întrebării acest progres și riscă să submineze obiectivul nostru comun, să existe o evoluție pozitivă în România, astfel încât MCV să nu mai fie necesar. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Asta este ceea mă îngrijorează", a adăugat prim-vicepreședintele CE.

El a menționat că dialogul cu autorităție române va continua.

"Dacă vom ajunge la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita să luăm măsurile necesare, chiar să aducem în fața instanței guvernul român. Facem apel la Guvernul României să readucă pe calea cea bună procesul de reforme. Concret, asta înseamnă să dea curs recomandărilor noastre din raportul MCV din ianuarie 2017, recomandărilor Comisiei de la Veneția și Greco", a mai spus Timmermans.

UPDATE 1: Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene și comisar UE pentru Reglementări, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, a exprimat preocupare în legătură cu reformarea legilor justiţiei în România şi a formulat semne de întrebare privind procedura care a condus la demiterea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, notează Mediafax.

"Mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările propuse pentru aceste legi ar putea submina eforturile îndelungate în combaterea corupţiei şi în asigurarea independenţei justiţiei, iar Comisia Europeană împărtăşeşte foarte mult aceste preocupări", a adăugat Timmermans, observând că amendamentele propuse la legile justiţiei au fost contestate de multe ori, atrăgând critici atât de la instituţii din România, cât şi din străinătate.

"Din nefericire, realitatea este că Parlamentul României nu a dat până acum semne că ar vrea să răspundă la avizele şi recomandările care au fost emise" de organisme precum GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei) şi Comisia de la Veneţia.

Legile justiţiei "sunt cruciale pentru capacitatea procurorilor de a investiga şi pentru ca judecătorii să poată lua decizii în dosarele de corupţie la nivel înalt", a subliniat prim-vicepreşedintele CE.

"În acelaşi timp, au apărut reclamaţii privind abuzuri comise de Birourile procurorilor şi de serviciile de informaţii. Acestea necesită investigaţii imparţiale efectuate de autorităţile competente, dar, în primul rând, autorităţile naţionale, Parlamentul României şi instanţele trebuie să supravegheze activităţile serviciilor de informaţii", a continuat Timmermans.

"Pentru a putea evalua în totalitate impactul reformelor din domeniul justiţiei, cerem clarificari suplimentare despre modul în care elementele specifice ale acestor legi ar trebui interpretate", a subliniat Timmermans.

________________


Potrivit anunțui oficial postat de Parlamentul European, membrii Comisiei LIBE vor avea în „ședință extraordinară” de luni seară un „schimb de opinii” între membrii comisiei și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre „situația din România, inclusiv independența justiției”.

La dezbaterea despre România au fost incluse, ca puncte de referință, două rapoarte, potrivit agendei oficiale a comisiei LIBE:
 • Raportul Comisiei Europene din data de 15 noiembrie 2017 privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV)
 • Opinia preliminară a Comisiei de la Veneția, din 13 iulie 2018, cu privire la modificarea în Parlament a legilor justiției - Legea 303/2004 privind statutul magistraților, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind CSM

Potrivit eurodeputatei ALDE Norica Nicolai, Parlamentul European amânat, pentru prima săptămână a lunii noiembrie, adoptarea Rezoluției privind statul de drept în România. "Da, s-a luat decizia. Dar rezoluția va fi făcută în Ccomisia LIBE, comisia de drepturi și libertăți. Sunt mai multe ședințe ale Comisiei LIBE. Prima este luni după-amiază, dar este întâlnirea cu prezența lui Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene - n.r.)", a afirmat Norica Nicolai pentru Mediafax.

De asemenea, pe 3 octombrie va avea loc în plenul Parlamentul European o dezbatere pe marginea protestelor violente din 10 august și a statutului de drept în România, discuție la care cutuma europeană prevede invitarea premierului țării respective, în acest caz Viorica Dăncilă.  

Surse europene citate de Mediafax au precizat că în a doua săptămână a lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis va susține un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Acesta este și motivul deciziei PE de a amâna adoptarea rezoluției, au adăugat sursele citate.

Amintim că premierul Viorica Dăncilă nu s-a prezentat la dezbaterea din februarie privind Legile Justiției. La Strasbourg a venit atunci ministrul justiției Tudorel Toader, însă acestuia nu i s-a permis să ia cuvântul, întrucât procedura prevede că doar prim-ministrul țării poate să vorbească la o dezbatere plenară.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7819 vizualizari

 • +40 (56 voturi)    
  E clar, (Luni, 1 octombrie 2018, 21:45)

  TheFreeOne [utilizator]

  O sa fie jale mare in seara asta la antene: Strainii ne dau in judecata, Strainiii vor sa ne distruga tara, Homosexualii fura copii ca sa le ia organele, Comisia Europeana vorbeste foarte urat despre tara noastra si trece cu vederea masurile foarte bune si progresele inrgistrate de guvernul Veorica, Soros tresare la auzul duduitului economiei romanesti si jura sa ne invrajbeasca iremediabil, roman contra roman.
  • +15 (29 voturi)    
   Dragnea e disperat (Luni, 1 octombrie 2018, 23:06)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   I se apropie sfarsitul politic. Urmat de cel din carcera.
   • +6 (10 voturi)    
    Ceea ce nu-l omoara (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:02)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    il face mai puternic.
    Nu e singur, are kremlinul in spate.
    Concluzia ?Pentru flaushat, un singur sfarsit.
    • +1 (1 vot)    
     pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti (Marţi, 2 octombrie 2018, 17:54)

     clencix [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

     Celui beat i s-a spus să se culce, dacă umblă provoacă numai belele. Dragnea morțiș o tine că este treaz. Trebuia închis de mult, dar avem democrație și a profitat de ea, tara ar fi scăpat de rușinea prostiei la conducere pe care pesedeul a promovat-o la toate nivelurile. Acum au dat în gropi și nu mai știu sa iasă fără să se recunoască prosti.
  • 0 (0 voturi)    
   Timmermans (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:38)

   Iaca [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   e lider in fam.socialistilo europeni din care fece parte si PSD.
   Din interiorul exteriorului (familia...) graieste pt.subminarea PSD asa cum graies si sativa lideri di interiorul interiorului(PSD din tara ).
   Pai,tara nu-i liderul PSD-dragnea ?
   Atac la Dragnea e atac la tara .PAI,NU ?
 • +26 (42 voturi)    
  He He He (Luni, 1 octombrie 2018, 22:10)

  Observatory [utilizator]

  “ regurile sunt încălcate “
  Nici nu mai exista reguli, PSD ul le a eliminat, țara bananiera ( chiar Dace nu cresc banane încă !
  România are o tradiție veche, Sa fie călărita de cismari, șoferi , tractoriști ...
  Aveți ce ați votat !
  • +12 (22 voturi)    
   ... (Luni, 1 octombrie 2018, 22:48)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Ma tem ca votantii respectivi nu prea intra pe HN, dar poti sa speri ca-ti citesc mesajul.
   • +4 (10 voturi)    
    Eu cred ca sunt cativa, (Luni, 1 octombrie 2018, 23:52)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    hipsteri bucuresteni care n-au votat.
    • +3 (7 voturi)    
     Comment sters de user (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:17)

     complet_retard [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

 • +9 (21 voturi)    
  România poate fi cel mai ușor exemplu de dat (Luni, 1 octombrie 2018, 22:28)

  hic sunt leones [utilizator]

  celorlalte state europene, pentru că nu este nevoie decât de opțiunea organismelor europene ca să i se suspende toate drepturile pe care le are ca stat membru UE (să nu uităm că România are drepturile și statutul unui stat membru doar în condițiile în care raportul MCV prevede anumiți parametri ai mediului politic); în cazul nostru nu trebuie votat în Parlamentul European și nu trebuie unanimitate.
  Chiar dacă aș fi și eu afectat, aș vrea ca la nivel european să se ia decizia suspendării tuturor parlamentarilor din partea României, a posibilității reprezentanților noștri de a vota în cadrul oricărei instituții europene și decizia suspendării fondurilor măcar pentru o perioadă limitată de timp cât să înțeleagă și românii cei mai puțin instruiți cît de malignă a devenit guvernarea acestei țări (iar prin cuvântul „guvernare” mă refer la toate partidele politice parlamentare care au avut vreodată un reprezentant în guvern).
  E cazul să-i eliberăm pe toți de sub „povara” reprezentării noastre și să mutăm acest „chin” pe umerii unor persoane noi.
 • -23 (33 voturi)    
  oare exista ceva mai demn de dispret... (Luni, 1 octombrie 2018, 22:35)

  demaGOGU [utilizator]

  ...la aceasta natie ingrata decat jalba'n protzap, plecaciunea la inaltile porti ale istoriei si turnatoriile pe toata linia?

  jalnic spectacol oferit de asa-zisii europarlamentari romani in parlamentul european.
  • +13 (27 voturi)    
   Exista. (Marţi, 2 octombrie 2018, 1:39)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Borfasii vostri care fac ce fac in tara asta si din cauza carora suntem unde suntem.

   Si apropo de | jalba'n protzap, plecaciunea la inaltile porti ale istoriei", cand se plangeau la "porti" psd-eii tai de dictatorul Basescu, era ok?

   Eu inteleg ca voi vreti sa furati cat vreti (inclusiv fonduri europene) si toata lumea sa taca, pentru ca nu e frumos altfel.

   Jalnic este spectacolul oferit de asa-zisii minstri din guvernul borfasilor: minciuni, incompetenta, prostie cat cuprinde, analfabetism, incultura, legi date cu dedicatie, furturi ...
  • +11 (17 voturi)    
   jalnici (Marţi, 2 octombrie 2018, 7:53)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   sunteți voi, hoții în frunte cu dragnea.
   Câți ani vă mai trebuie? Ca să ce? Nu ați furat destul? Acum vreți să transformați România în colhoz?
   Sau sunteți atât de tâmpiți încât nu puteți pricepe avertismentul dat? Câtă vreme v-ați îmbuibat, incflusiv din fondurile UE, a fost bine?
  • +5 (7 voturi)    
   Cu Grapini,Renate Weber,ai dreptate. (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:04)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Dacă tac fac mai bine.Când vorbesc parcă întăresc părerile proaste ale altora,despre România.Indivizii(individele,fără legătură cu Videle) când vorbesc dau exemple cu nume și prenume de infractori european recunoscuți,care sunt discriminați de justiția română în care PSD-ALDE vrea să facă o revoluție-să nu mai fie infractorii pedepsiți.Infractorii să primească funcții bine remunerate,chiar și locuri în PE să-i învețe pe cei din UE adevărata democrație!Originală,vorba lui Ion Iliescu,că pesede nu-i iese din vorbă.
  • +2 (4 voturi)    
   ... (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:11)

   olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Esti cu borfasii?
 • +16 (26 voturi)    
  Stay tuned (Luni, 1 octombrie 2018, 22:46)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  Deja stiu ce se va intampla miercuri. Timmermans era foarte hotarat in declaratii si pe buna credinta. Actiunile pesedistilor au intrecut orice limita a bunului simt si a logicii.
 • -31 (43 voturi)    
  Aventurile lui Habarnam (Luni, 1 octombrie 2018, 23:08)

  cucuveauamov [utilizator]

  In conditiile in care Romania e plin de habarnisti (care mai ies si prin Piata Victoriei), ce te poti astepta de la unii care aud de Romania, asa cum auzim noi despre Letonia sau Malta? Ce stiti despre subtilitatile politice din aceste tari? e, asta stie stie si nenea Timmermans despre Romania. Iar cand auzi ca lauda DNA ... inseamna ca n-a mancat niciodata Portocale.
  • +9 (23 voturi)    
   Bine ca le stiti voi prostii si tractoristii (Luni, 1 octombrie 2018, 23:25)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   pe toate. Care subtilitati puolitice in Romania ca "decat" se fura ca-n codru???
  • +4 (4 voturi)    
   postacii pesedei nu se dezmint... (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:20)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   eu nu stiu de politica din LEtonia sau Malta pentru ca NU sunt om politic....

   el nu numai ca e om politic , dar efectiv e meseria lui sa stie ce se intampla in diverse tari... asa ca plimba ursu ca nu tine...
   also exista ambasade si consilieri care se pricep mult mai bine decat tot psdu la un loc la politica!

   dar na... postacii trebuie sa fie postaci si sa mai bage o lingura de ...... ....... miere...

   also DNA a fost cea mai buna institutie din romanica ... si ar trebui sa-i apreciezi si tu... ca fara DNA nu mai avea pammpersi dracnea si tu nu-ti mai primeai salariul de postac!
 • +3 (17 voturi)    
  te si mirir ca se mai intereseaza cineva (Luni, 1 octombrie 2018, 23:34)

  revo [utilizator]

  de vagauna asta, grota banditilor si criminalilor PSDragnisti-ALDEisti si UDMRisti. Multumim, dar cam greu si cam tarziu s-au trezit.
 • -12 (24 voturi)    
  O nouă temă de dezbatere internă (Marţi, 2 octombrie 2018, 0:13)

  Schlossadler [utilizator]

  Referendum ROEXIT.
  Așa nu se mai poate cu aroganții ăștia, cu aere de Stăpâni de sclavi și ifose de vechil pe moșia lui tac-su.
  Ro-Exit din UE!
  • +11 (19 voturi)    
   Asa ar trbui! (Marţi, 2 octombrie 2018, 1:43)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Schlossadler

   Si Ro-Entrance in URSS, sa le aratam noi arogantilor astora care pun conditii borfasilor de la noi din partide si guverne sa nu mai fure.

   Oricum voi ar trebui sa fiti deja obuisnuiti cu "aerele de Stăpâni de sclavi și ifose de vechil pe moșia lui tac-su", ca doar asa se poarta borfasii vostri.. Pentru ca pot. Si se pare ca va si place, asa ca nu inteleg de unde aceasta suparare a voastra, a borfasilor.
   • -1 (17 voturi)    
    Care ma conditii? (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:23)

    Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Daca DNA a fost cel mai bun, ai vazut MCV ridicat? Ai vazut Shengen sau un plan concret?
    Foduri structurale suspendate....la aia 5% absorbiti, oricum nu conteaza....si sa fim seriosi...subventiile in agricultura luate de firme italiene germane, investitii directe autostrazi, parcuri eoliene, etc....majoritatea banilor se intorc in UE ca de la ei cumperi piesele, know-how-ul, omul cu laptopul. Noi nu mai producem nimic.
    Coruptia...ce gluma....uita-te la tunurile si problemele cu mafia italiana, uita-te la mismasuri facute de politicieni si lobbysti francezi, noi parem un fel de bisnitari pentru ei. Doar ca noi suntem sarantocii aratati cu degetul.....ei sunt hoti cu staif si costum.

    Mai ganditi...nu mai luati totul pe nemestecate
    • +3 (9 voturi)    
     Mai lasa-ne, primitiv de stanga! (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:38)

     soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Je__

     Ia-ti solda si tai-o, sclavule! Crezi ca oamenii seriosi nu vad ca voi, astia de stanga, socialisto-comunisti sunteti disperati ca nu puteti rezista in competitie, ca nu va duce capul? Va place stana!!!
   • +1 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:19)

    complet_retard [anonim] i-a raspuns lui Alius

  • +2 (4 voturi)    
   ahahahahaha (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:23)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Schlossadler

   tu realizezi ce inseamna asta?!

   1 - nu mai iesi decat cu pasaport
   2 - zeci sau sute de mii de romani o sa fie OBLIGATI sa se intoarca in tara -> sa vezi atunci proteste nene... 1907 a fost de-a dreptul pasnic
   3 - tva la toate importurile din UE ... ~20% se adauga la pretul lucrurilor
   4 - taxa vamala la tot ce vine din UE ~X% (habar n-am cat e aia) se adauga la pret
   5 - exporturile devin mai scumpe (tara cumparatoare o sa trebuiasca sa plateasca tva...)
   6 - leu o sa se duca dracu (lira a scazut cu vreo 0.3 LEI.... si anglia nu a iesit inca si vb. de anglia nu de romania)

   si de fapt ce cer ei?! SA RESPECTAM JUSTITIA SI LEGILE!!! e atat de rau?! daca nu esti hot sau prost de bubui... vei aprecia respectarea legilor!

   dar na... cand esti postac trebuie sa sustii ceva ce nu intelegi...
   iti traduc eu putin... vrei ca puterea ta de cumparare sa scada cu MINIM 30%.... voteaza ROEXIT!
 • +12 (22 voturi)    
  nah ca si l-au pus pe dracu in cap... (Marţi, 2 octombrie 2018, 0:34)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  astia au crezut ca se joaca cu Timmermans. Europenii nu se joaca la capitolul justitie ca exista deja o duzina de probleme. Romania mai lipsea din ecuatie. Iar coruptia e molipsitoare comparativ cu homosexualismul :)
 • +8 (14 voturi)    
  Daca romanii sunt (Marţi, 2 octombrie 2018, 4:16)

  Observatory [utilizator]

  Ipotenti sa poată opri aceasta Gașca de bandiți , atunci Europeni sunt salvatorii României ?
  Mizeria și mocirla in care a ajuns țara este de neconceput .
  Opriți hotii pana nu golesc visteria !
  Nația romană este pe cale de dispariție .
  As dori sa fac mai mult , dar sunt foarte departe....am urat comunismul dar niciodata România !
  • -6 (16 voturi)    
   Neocolonialismul european (Marţi, 2 octombrie 2018, 7:57)

   Vaidenoi [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Prin intrarea in UE, guvernarea Romaniei ne-a pus tara la vanzare catre companiile transnationale finantatoare ale acestui stat federal (UE) aflat in ILEGALITATE CONSTITUTIONALA. Pentru a se putea legitima juridic, UE ar fi trebuit sa obtina, prin referendum, aprobarea majoritatii populatiei pentru infiintarea acestui stat federal (neocolonial), in care guvernarea oligarhiei impune tuturor statelor membre, legi obligatorii, pentru consolidarea jafului national in interese private.
   Cat de abuziva este legislatia UE, urmariti efectele ei: CRESTEREA DATORIEI PUBLICE a tuturor statelor UE si dictatura minoritatilor (bogatii si deviantii biologici) asupra majoritatii. Iata ce ar insemna o gvernare democrata: https://www.academia.edu/34432519/STATUL_%C5%9EI_DEMOCRA%C5%A2IA
   • +3 (3 voturi)    
    baiete... (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:24)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Vaidenoi

    nu ne-a obligat nimeni sa vindem nimic!

    tot ce descrii tu sunt facute 100% de partidele politice (in mare parte psd)!!!

    dar na... //
 • -10 (24 voturi)    
  Am inteles... (Marţi, 2 octombrie 2018, 7:50)

  Gigi Kent [utilizator]

  Deci in principiu sunt sucariti ca le-a plecat o sluga, Kovesi si ca exista posibilitatea sa plece si a doua sluga, Lazar. In rest bla bla de tipul: "mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările propuse pentru aceste legi ar putea submina eforturile ...".
  • +6 (14 voturi)    
   Asta (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:14)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   cu "am inteles" las-o pentru altii;nu-i pentru tine,Veorica etc.
   In limbaj diplomatic,ingrijorat inseamna ca asa nu se mai poate...
   Kovesi a "bagat" in puscarie mare parte dintre jefuitorii Romaniei.Ce-ai ,ma, cu ea?Cu Lazar ce-ai ,ma?Ca nu se indoaie in fata hotilor din PSD?
 • -4 (10 voturi)    
  Citim acelasi articol? (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:29)

  ww [utilizator]

  Caci in afara unui gretos limbaj de lemn, care vrea sa placa tuturor, eu nu am gasit nimic altceva.
  Modul dramatic in care evolueaza lucrurile in plan intern, precum si atitudinea duplicitara a Inaltelor Porti (aceeasi, de secole, pentru cunoscatori) ar trebui sa ne determine o data in plus sa ne luam soarta in propriile maini.
  Avem nevoie de o forta politica noua, neinregimentata in cohorta fami(g)liilor europene, care sa reformeze din temelii acest stat, incepand cu Constitutia si cu Justitia.
  • -3 (5 voturi)    
   Draga, (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:52)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui ww

   nici Inalta Poarta nu era asa duplicitara cum ai invatat tu la scoala parintilor lui Dragnea;vezi ca jignesti cunoscatorii...
   Daca forta politica noua provine de la "familia traditionala" mai bine lipsa...
  • +1 (3 voturi)    
   Care propriile maini (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:20)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui ww

   alea ale analfabetilor din Teleorman ? :)
 • -5 (13 voturi)    
  Olanda , Olanda (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:32)

  vodatepes [utilizator]

  Cumva asta e din tara care are la guvernare un partid cu orientare nazista? E din tara care a blocat intrarea Romaniei in Schengen? Cel care a venit in Romania si a cerut ca portul Constanta sa treaca in administarea olandei? In rest un zero barat care a amestecat Justitia cu referendumul cu 10 august etc. Gen de dosar facut de DNA pe timpul lui Kovesi. Nu conteaza bagam acolo de toate. Si daca Romania ajunge in jusitite si CASTIGA avand dreptate ? ce face mui---stul asta ?
  • +2 (4 voturi)    
   Nu exista nazisti in Olanda (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:20)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   faci eroare.
   Probabil asa te-nvata pe sputnik.
 • +4 (10 voturi)    
  Corect, Frans Timmermans! (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:35)

  lasa [utilizator]

  Daca nu putem noi, iata ca s-a gasit un strain sa strige: Imparatul e gol!
  As vrea sa stie Timmermans ca nu toti romanii sunt borfasi si penali si foarte multi isi iubesc tara si cred in onestitate, libertate de exprimare, viziune, civism si progres!
  Si mai stiu ca va aparea si opozitia pe care ne-o dorim cu totii sa maturam leprele astea si sa ne dam votul cu incredere patriotilor adevarati.
 • -8 (14 voturi)    
  Bai nea, in fata carei instante vrei tu sa aduci (Marţi, 2 octombrie 2018, 8:48)

  xrogo [utilizator]

  guvernul Romaniei?
  • +3 (9 voturi)    
   ... (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:03)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale!!
  • +1 (3 voturi)    
   ca tot spunea un postac de mai sus... (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:26)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   de olanda ai auzit?! haga?!
 • +2 (8 voturi)    
  Pana nu taiati cascavalul, indiferent de domeniu (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:13)

  ady77 [utilizator]

  Ei danseaza pe mese.
  Asa ca apa de ploaie sa facem sa dregem, condamnam, nu suntem de acord.
  Taiati banutii si se cam termina problema, ca si asa tara e vanduta fara sa stim.
  • -3 (5 voturi)    
   da (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:40)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   taiati banutii si va nationalizam averile furate de la romani, apoi facem afaceri cu SUA, China, Rusia samd; sa vedem cine pierde mai mult
   • +4 (6 voturi)    
    Da, afaceri cu China si Rusia, ca in Moldova (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:55)

    sile_v [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Da, afaceri cu China si Rusia, ca in Moldova, de exemplu, care nu e in UE.

    Investesc rusii sute de miliarde in Moldova, ploua autostrazi, cu fabrici si uzine, mall-uri si supermarcheturi, toate facute cu capital rusesc si chinezesc sau cu fonduri neramburasbile rusesti, date pentru dezvoltarea Moldovei.

    Salariul mediu in Moldova e 212 euro, pensia medie e 54 de euro. Misto, nu?

    Despre ce vorbim noi aici? Jucam soarta tarii la ruleta ca sa scape musai niste hotomani sinistri de puscarie si cu averile in siguranta?
   • +2 (2 voturi)    
    mda... (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:30)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    ce averi furate mai?!
    au fost vandute legal de stapanii tai din psd!

    also... realizezi ca SUA alalteieri s-a luat de noi si de ce facem cu justitia , nu?!
    china nu o sa riste un conflict cu UE ca sa faca afaceri cu romania... also china are envoie de tari care SUNT in UE!

    cat despre rusia.... pai afacerile cu rusia sunt dupa principiu: noi le dam graul si ei ne iau porumbul...
    ba habarnistule... rusii ne violau femeile si furau tot ce prindeau cand eram ALIATI!!!
 • -6 (10 voturi)    
  E Criza ... (Marţi, 2 octombrie 2018, 9:52)

  ZVrk [utilizator]

  ... mare de banane in UE.
  Dupa taierile masive de bananieri din Ungaria si Polonia "Europa" are nevoie de o tara bananiera din care sa nu apara surprize. Cum Bulgaria e cam mica si cam in bataia crivatului rusesc, cea mai adecvata se dovedeste Romania. Are populatia cea mai usor de controlat, contribuie cel mai sarguincios la bugetul nato, are tot timpul oferte de oameni care sa dovedeasca proverbul "capul plecat sabia nu-l taie". Traiasca Romanica bananiera!
  • +3 (3 voturi)    
   hehe... (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:32)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui ZVrk

   ungaria si polonia o sa si-o ia in bot....
   in stilul turciei... putintica rabdare....

   si noi o sa ne-ol uam odata cu ei pentru ca suntem prosti si avem oameni cu gandirea ta!
 • +6 (8 voturi)    
  PSD/ALDE se pregatesc sa ne scoate din UE (Marţi, 2 octombrie 2018, 10:49)

  sile_v [utilizator]

  Asta e tot. Constrangerile sunt prea mari, partenerii externi tot preseaza asupra guvernarii PSD/ALDE sa respecte independentei justitiei si dreptul liber de a protesta.

  Cum au devenit din ce in ce mai enervanti, iar multi lideri politici isi vad in pericol libertatea si averea adunata stim noi cum, guvernarea PSD/ALDE trece la faza urmatoare: racirea relatiilor cu UE, mergand pana la ruperea acestor relatii.

  Guvernarea PSD/ALDE NU A CERUT MANDAT POPULAR PENTRU ACEST LUCRU.

  Nu putem sa aruncam tara in aer si sa ne regtragem din UE doar ca sa scape unii de puscarie si cu averile intacte. Sunt milioane de romani care traiesc si muncesc in UE, sunt milioane de oameni care depind dramatic de relatiile comerciale cu UE (70% dintre exporturi merg spre UE, 90% din investitiile directe sunt din UE).

  PSD/ALDE, daca vor, pot face referendum pe aceasta tema, daca tot sunt adeptii referendumul.
  • -1 (1 vot)    
   Iesirea din UE este singura solutie buna. (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:59)

   Vaidenoi [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

   Iesirea Marii Britanii din UE este cel mai elocvent exemplu de sadism al UE fata de statele membre, incercand sa o impovareze cu noi datorii fata de cele impuse pe timpul apartenentei la acest neocolonialism.
   Singura sansa de redresare a Romaniei este iesirea din UE, doar asa ne putem redobandi suveranitatea si drepturile de a ne folosi bogatiile publice in interesul public si nu al companiilor transnationale, actionarii principali ai acestei noi forme de neocolonialism, in ILEGALITATE CONSTITUTIONALA! Institutiile de guvernare ale acestui „neoimperiu” sunt nelegitime, nefind aprobata prin referendum o constitutie a UE, de catre toate statele membre.
   Oare de ce suntem atat de ignoranti sau manipulati de o mana de speculanti economici si intelectuali???
 • 0 (6 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 2 octombrie 2018, 11:12)

  qwerasdf [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by