Protocoalele secrete trebuie să fie toate făcute publice şi investigate, dar nu pot fi folosite ca scuză pentru a justifica schimbările în legislaţie care ar limita lupta împotriva corupţiei, a declarat luni seara, la Strasbourg, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, în cadrul unei dezbateri din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European (PE) privind situaţia din România.

HotNews.roFoto: Hotnews

Problema protocoalelor secrete dintre SRI şi diverse instituţii au fost ridicate de mai mulţi eurodeputaţi PSD şi ALDE în cadrul dezbaterii privind situaţia din România.

"În discursul dumneavoastră v-aţi referit la protocoalele secrete şi la serviciile de informaţii din România, declarând că parlamentul trebuie să gestioneze modul în care serviciile de informaţii acţionează într-o ţară. Aveţi dreptate. Problema este că serviciile de informaţii au acţionat prin intermediul unor protocoale secrete care au fost dezvăluite numai în ultimele patru-cinci luni, ceea ce schimbă datele problemei", a spus eurodeputata Renate Weber din grupul ALDE, potrivit Agerpres.