Televiziunea de stat din Rusia va difuza joi un interviu cu cei doi ruși acuzați de Marea Britanie de otrăvire în cazul Skripal, a anunțat șefa televiziunii RT, citată de RIA și Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Margarita Simonyan, editorul șef al televiziunii de stat rusești RT a scris pe Twitter că s-a întâlnit și a realizat un interviu cu Petrov și Boshirov.

”Spre surprinderea mea, ei au vorbit cu destul de multe detalii despre ce fac și despre cum își câștigă existența”, a declarat ea pentru televiziunea Rossiya 24.

Rusia a identificat cei doi bărbați acuzați de Londra că au otrăvit un fost spion rus, Serghei Skripal, și pe fiica acestuia în Anglia,a anunțat miercuri Vladimir Putin, care susține însă că este vorba de "civili" și că nu e vorba de nimic "criminal" în cazul lor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, DmitriPeskov, a declarat joia trecutăcă Rusia nu are niciun motiv să îi investigheze pe cei doi suspecți în atacul neurotoxic din Salisbury, deoarece Marea Britanie nu a cerut asistență.

În urmă cu două săptămâni, Londra l-a acuzat direct pe Vladimir Putincă este responsabil pentru atacul cu agentul Noviciok.

Procurorii britanici au anunțat, pe 5 septembrie, că au dovezi suficiente pentru a inculpa doi ruși de conspirație la uciderea fostului spion rus și a fiicei sale, în Anglia, în luna martie. Ministrul rus al Afacerilor Externe spunea atunci că numele celor doi bărbați pe care procurorii britanici îi acuză de tentativa de ucidere a fostului spion rus nu înseamnă nimic pentru Moscova.

Marea Britanie a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONUpentru a discuta despre atacul neurotoxic